Alba Iulia: Concurs de viteză pe traseu montan

Alba Iulia: Concurs de viteză pe traseu montan

Timp de trei zile, în perioada 12 – 14 iunie 2009, pe drumul judeţean Hăpria - Straja, la câţiva kilometri de Alba Iulia, va avea loc o nouă ediţie a „Alba Motor Challange”. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Autosport Fair Play Abrud în colaborare cu Consiliul Judeţean.

Moţiunea de cenzură adoptată ieri de Parlamentul României a avut o indiscutabilă încărcătură electorală. Subliniată prin faptul că, în repetate rânduri, preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la viitoarele alegeri prezidenţiale, a dat cu glas tare expresie dorinţei domniei-sale ca guvernul condus de doamna Viorica Vasilică Dăncilă şi PSD-ul să fie goniţi de la conducerea ţării.

acum 7 zile · comentarii (9)

Zvonurile privind dorinţa PSD de a pleca de la guvernare exact înainte de începerea campaniei prezidenţiale circulă încă de după eşecul de la alegerile europarlamentare. De fapt această strategie a fost aplicată de socialişti de mai multe ori cu scopul expres de reconsolidare în opoziţie, în perspectiva bătăliei adevărate: cea pentru un nou parlament.

acum 7 zile · comentarii (3)

Euforia plecării PSD de la guvernare trebuie să lase rapid locul unor analize serioase şi judicioase asupra ce urmează. Discuţiile despre noul guvern ar trebui să se deruleze vineri, sâmbătă şi duminică, din multe motive nu este timp pentru lălăială. De data aceasta la pupitru se află preşedintele Iohannis, nu Dragnea sau Dăncilă.

acum 7 zile · comentarii (39)

S-a deschis stagiunea primei scene lirice naţionale şi titlul ales a fost cunoscutul opus al lui Camille Saint-Saëns, pe libretul lui Ferdinand Lemaire. O nouă producţie, la 27 de ani de la anterioara care venea după nouă decenii de la premiera absolută românească. Demersul poate fi atractiv pentru public, dar şi pretenţios pentru interpreţi, confruntaţi cu o stilistică diferită de cea italiană, mult obişnuită la noi.

acum 7 zile · comentarii (1)

Este posibil, asta pe măsură ce se conturează un scenariu absolut similar celor care s-au petrecut în toate ţările în care s-a încercat o formă oarecare a „primăverii arabe“, eşecul lor aducând fie haos generalizat ca în Libia, fie revenirea, ca în Egipt, la o conducere militară pură şi dură care, din primul moment, a redeschis porţile mai vechii colaborări cu Rusia.

acum 8 zile · comentarii (23)

Dimineaţa e ger. “Friguţ”, aşa zic oamenii care-s obişnuiţi cu temperaturile astea. Aerul rece face bine, zic alţii. Omoară microbii. N-am dat încă drumul la centrală, aştept să-mi îngheţe nasul întâi, spune un nene în autobuz. Nu mă îmbrac gros, explică o doamnă, pentru că mai încolo se face cald. Creşte temperatura cu 5 grade azi. Auzi tu? 5 grade!

acum 8 zile · comentarii (10)

Dacă în România am fi avut o justiţie cu adevărat liberă şi independentă, instituţii funcţionale anticorupţie, magistraţi profesionişti, curajoşi, netimoraţi, neinfluenţaţi şi neatârnaţi, evenimentul moţiunii de cenzură le-ar fi adus oportunităţi extraordinare de lucru! Dar, avem noi aşa ceva? Răspunsul e simplu şi se vede cu ochiul liber - fenomenul corupţiei se dezvoltă în voie, nederanjat de nimeni!

acum 8 zile · comentarii (3)

Pentru refugiaţii de pe insula Samos, „mama Maria“ este zâna cea bună. Fiindcă „mama Maria“ este pensionara cu suflet mare care le oferă o masă caldă imigranţilor de pe insulă. Mulţi dintre străinii găzduiţi în tabăra din Samos sunt bolnavi şi suferă din cauza situaţiei lor incerte. Copiii se joacă între şobolani. Condiţiile sunt de nedescris.

acum 8 zile · comentarii (2)

Îndată după zilele de 26 mai, atunci când PSD a pierdut categoric alegerile europarlamentare, şi 27 mai, când preşedintele partidului a fost condamnat la închisoare nu pentru marile lui tunuri, ci pentru nişte potlogării semnificative atât pentru caracterul lui josnic, cât şi pentru halul în care a adus partidul, am scris o suită de comentarii în care vorbeam despre sfârşitul falsei social-democraţii din România.

acum 8 zile · comentarii (11)

Conflictul dintre şefa CSM, Lia Savonea, şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a izbucnit din senin, într-o zi de vară, dar nu-l putem pune pe seama caniculei, căci luna iunie a fost una destul de ploioasă. Rezolvarea acestui conflict la Curtea Constituţională este însă cea mai clară dovadă privind derizoriul în care a ajuns instanţa de contencios constituţional.

acum 8 zile · comentarii (26)

Pariu: planurile-cadru pentru liceu vor intra în criză de timp. ”Sistemul” se va da cu capul de toţi pereţii să scoată “ceva”, la fentă, cu sufletul în gât, fix în anul în care copiii care au început clasa a V-a în 2017-2018 vor absolvi gimnaziul. Iar rezultatul va fi la fel de frustrant-comunist-sindicalist cum e cel de acum, dacă rămânem în negarea “fie planul-cadru cât de prost, dacă profesorii sunt minunaţi suntem salvaţi”. Ţineţi pariul meu?

acum 8 zile · comentarii (1)
Postari Recente