Alba Iulia: Alba Iulia va avea un Muzeu al Sportului

Alba Iulia: Alba Iulia va avea un Muzeu al Sportului

Momente de glorie imortalizate în imagini, jucători celebrii care au adus faimă judeţului Alba, trofee, tricouri, suveniruri, echipamene, toate acestea vor sta la baza înfiinţării unui muzeu al sportului în Alba Iulia. Proiectul este o idee mai veche a Direcţiei Judeţene de Sport Alba care va prinde contur cel mai probabil până la finele acestui an.

Alba Iulia: UPDATE Bătaie cu interlopi pe terasa J'adore

Alba Iulia: UPDATE Bătaie cu interlopi pe terasa J'adore

Terasa J’adore de pe B-dul Transilvaniei din Alba Iulia a fost astăzi după-amiază scena unui scandal între mai multe persoane. Trei bărbaţi, boxerul Andrei Dărămuş, Iulian Cibu şi un alt boxer poreclit „Bârluţ”, cercetaţi în ultimii ani în mai multe dosare penale, au bătut un om de afaceri, client al terasei.

Alba Iulia: Baraje pentru Liga a 3-a cu Zlatna în prim-plan

Alba Iulia: Baraje pentru Liga a 3-a cu Zlatna în prim-plan

Partida de baraj Minaur Zlatna - Berzobis Berzovia se va disputa mâine, de la ora 17.30, pe stadionul „Francisc Neuman“ (UTA) din Arad. Meciul va fi arbitrat de Marian Balaci, asistat de Răducu Udroiu şi Ionel Drula, toţi din Drobeta Turnu Severin. Arbitru de rezervă a fost desemnat Silviu Gulei (de asemenea din Drobeta Turnu Severin) iar observator din partea Federaţiei Române de Fotbal va fi timişoreanul Vali Igna.

Alba Iulia: Alba, judeţul cu cei mai mulţi şomeri din Transilvania

Alba Iulia: Alba, judeţul cu cei mai mulţi şomeri din Transilvania

Statisticile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) arată că Alba ocupă un loc fruntaş printre judeţele cu cea mai mare rată a şomajului. La începutul lunii iunie, numărul şomerilor de pe teritoriul judeţului nostru ajungea la aproape 17.000, cu o rată de 9,2 la sută, mai mare cu 0,3 faţă de luna aprilie. Din acest punct de vedere, Alba se situează pe locul doi pe ţară şi pe primul loca în Transilvania.

Alba Iulia: Rămăşiţele unui partizan anticomunist, căutate în satul Muşca din Apuseni

Alba Iulia: Rămăşiţele unui partizan anticomunist, căutate în satul Muşca din Apuseni

Căutările prin arhivele securităţii continuă să scoată la iveală victime ale regimului comunist. Rămăşiţele pământeşti ale lui Alexandru Macavei, un partizan anticomunist împuşcat de fosta securitate, îngropat în localitatea Muşca din judeţul Alba, au fost căutate în cursul acestei zile, la cererea familiei, respectiv a soţiei Rozalia Regina Macavei şi a norei Suzana Macavei.

Alba Iulia: Criza afectează vânzările din „talcioc”

Alba Iulia: Criza afectează vânzările din „talcioc”

În fiecare duminică dimineaţă, la marginea oraşului, în cartierul „Lumea Noua”, se desfăşoară „talciocul” săptămânal. O lume pestriţă se adună pentru a vedea ce se mai vinde şi ce se mai cumpără în Alba Iulia. Punctul principal de atracţie sunt maşinile, însă, din talcioc se poate cumpăra aproape orice.

Moţiunea de cenzură adoptată ieri de Parlamentul României a avut o indiscutabilă încărcătură electorală. Subliniată prin faptul că, în repetate rânduri, preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la viitoarele alegeri prezidenţiale, a dat cu glas tare expresie dorinţei domniei-sale ca guvernul condus de doamna Viorica Vasilică Dăncilă şi PSD-ul să fie goniţi de la conducerea ţării.

acum 10 zile · comentarii (9)

În încheierea însemnării noastre cu titlul de mai sus, vă doream şi vă sfătuiam să comparaţi ziua de azi a Scenei Naţionale cu testamentul lăsat acestei zile de către Societatea Dramatică, aceea care a pus bazele doctrinare ale prime noastre Scene, cunoscută, de la inaugurarea ei, prin numele Teatrul Cel Mare.

acum 10 zile · comentarii (0)

Zvonurile privind dorinţa PSD de a pleca de la guvernare exact înainte de începerea campaniei prezidenţiale circulă încă de după eşecul de la alegerile europarlamentare. De fapt această strategie a fost aplicată de socialişti de mai multe ori cu scopul expres de reconsolidare în opoziţie, în perspectiva bătăliei adevărate: cea pentru un nou parlament.

acum 10 zile · comentarii (3)

Euforia plecării PSD de la guvernare trebuie să lase rapid locul unor analize serioase şi judicioase asupra ce urmează. Discuţiile despre noul guvern ar trebui să se deruleze vineri, sâmbătă şi duminică, din multe motive nu este timp pentru lălăială. De data aceasta la pupitru se află preşedintele Iohannis, nu Dragnea sau Dăncilă.

acum 10 zile · comentarii (39)

S-a deschis stagiunea primei scene lirice naţionale şi titlul ales a fost cunoscutul opus al lui Camille Saint-Saëns, pe libretul lui Ferdinand Lemaire. O nouă producţie, la 27 de ani de la anterioara care venea după nouă decenii de la premiera absolută românească. Demersul poate fi atractiv pentru public, dar şi pretenţios pentru interpreţi, confruntaţi cu o stilistică diferită de cea italiană, mult obişnuită la noi.

acum 11 zile · comentarii (1)

Este posibil, asta pe măsură ce se conturează un scenariu absolut similar celor care s-au petrecut în toate ţările în care s-a încercat o formă oarecare a „primăverii arabe“, eşecul lor aducând fie haos generalizat ca în Libia, fie revenirea, ca în Egipt, la o conducere militară pură şi dură care, din primul moment, a redeschis porţile mai vechii colaborări cu Rusia.

acum 11 zile · comentarii (23)

Dimineaţa e ger. “Friguţ”, aşa zic oamenii care-s obişnuiţi cu temperaturile astea. Aerul rece face bine, zic alţii. Omoară microbii. N-am dat încă drumul la centrală, aştept să-mi îngheţe nasul întâi, spune un nene în autobuz. Nu mă îmbrac gros, explică o doamnă, pentru că mai încolo se face cald. Creşte temperatura cu 5 grade azi. Auzi tu? 5 grade!

acum 11 zile · comentarii (10)

Dacă în România am fi avut o justiţie cu adevărat liberă şi independentă, instituţii funcţionale anticorupţie, magistraţi profesionişti, curajoşi, netimoraţi, neinfluenţaţi şi neatârnaţi, evenimentul moţiunii de cenzură le-ar fi adus oportunităţi extraordinare de lucru! Dar, avem noi aşa ceva? Răspunsul e simplu şi se vede cu ochiul liber - fenomenul corupţiei se dezvoltă în voie, nederanjat de nimeni!

acum 11 zile · comentarii (3)

Pentru refugiaţii de pe insula Samos, „mama Maria“ este zâna cea bună. Fiindcă „mama Maria“ este pensionara cu suflet mare care le oferă o masă caldă imigranţilor de pe insulă. Mulţi dintre străinii găzduiţi în tabăra din Samos sunt bolnavi şi suferă din cauza situaţiei lor incerte. Copiii se joacă între şobolani. Condiţiile sunt de nedescris.

acum 11 zile · comentarii (2)

Îndată după zilele de 26 mai, atunci când PSD a pierdut categoric alegerile europarlamentare, şi 27 mai, când preşedintele partidului a fost condamnat la închisoare nu pentru marile lui tunuri, ci pentru nişte potlogării semnificative atât pentru caracterul lui josnic, cât şi pentru halul în care a adus partidul, am scris o suită de comentarii în care vorbeam despre sfârşitul falsei social-democraţii din România.

acum 11 zile · comentarii (11)

Conflictul dintre şefa CSM, Lia Savonea, şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a izbucnit din senin, într-o zi de vară, dar nu-l putem pune pe seama caniculei, căci luna iunie a fost una destul de ploioasă. Rezolvarea acestui conflict la Curtea Constituţională este însă cea mai clară dovadă privind derizoriul în care a ajuns instanţa de contencios constituţional.

acum 11 zile · comentarii (26)

Pariu: planurile-cadru pentru liceu vor intra în criză de timp. ”Sistemul” se va da cu capul de toţi pereţii să scoată “ceva”, la fentă, cu sufletul în gât, fix în anul în care copiii care au început clasa a V-a în 2017-2018 vor absolvi gimnaziul. Iar rezultatul va fi la fel de frustrant-comunist-sindicalist cum e cel de acum, dacă rămânem în negarea “fie planul-cadru cât de prost, dacă profesorii sunt minunaţi suntem salvaţi”. Ţineţi pariul meu?

acum 11 zile · comentarii (1)