Alba Iulia: Adevărul la minut

Alba Iulia: Adevărul la minut

Săptămâna  aceasta are loc un seminar pe teme socio-economice la Universitatea “1 Decembrie 1918 ”, corul “Primavera” este finanţat de primărie, iar rezerva de sânge este suficientă pentru următoarele luni sunt câteva dintre ştirile din Adevărul de seară, ediţia de astăzi.

Alba Iulia: Concurs de frumuseţe pentru câini

Alba Iulia: Concurs de frumuseţe pentru câini

Cei mai frumoşi şi mai bine îngrijiţi câini din Alba Iulia au participat la un concurs de miss şi mister şi la un bufet suedez pentru animale. Spre deosebire de alte concursuri de gen evenimentul de astăzi a fost deschis tuturor câinilor, chiar dacă sunt de rasă pură sau metişi.

Alba Iulia: "Mă simt bine în Alba Iulia"

Alba Iulia:

În fiecare dimineaţă, pe alba-iulia.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de seară”, ediţia de Alba Iulia.

Alba Iulia: Recomandări pentru weekend

Alba Iulia: Recomandări pentru weekend

Albaiulienii pot să participe în acest weekend la un spectacol folcloric, pot să guste din gulaşul tradiţional făcut de maghiarii din Petrisat, pot merge la sărbătoarea "Ziua Rozelor" de la Ciumbrud şi Aiud sau, pur şi simplu, pot viziona noul film de la cinema Dacia.

Alba Iulia: Atracţia verii - piscinele de lux

Alba Iulia: Atracţia verii - piscinele  de lux

În Alba Iulia există câteva opţiuni avantajoase pentru cei care nu pot să ajungă la mare sau pur şi simplu doresc să petreacă câteva ore de relaxare. Amatorii de înot şi nu numai se pot răcori în voie la piscine cum ar fi cele de la Hotel Parc, Vila Elisabeta, Winners Club Ţălnar, Steaua Nordului sau, dacă preferă să scape de tumultul oraşului, pot alege o destinaţie rustică - Country Club „La Mesteceni” din Răhău.

Alba Iulia: Pontul zilei

Alba Iulia: Pontul zilei

Tinerii din judeţul Alba pot participa în lunile iulie, august sau septembrie la una dintre cele 11 tabere organizate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.

Alba Iulia: Adevărul la minut

Alba Iulia: Adevărul la minut

Consiliul Judeţean Alba ajută financiar Sebeşul, directorii a trei instituţii publice se pregătesc de examen, competiţie de fotbal la Penitenciarul Aiud şi completarea ATOP Alba sunt câteva dintre ştirile din Adevărul de seară, ediţia de astăzi.

Roşia Montană este martorul lăcomiei umane şi consecinţa acesteia: minerit invaziv, acaparări de terenuri şi corupţie, toate într-o ţară cu o democraţie în fază incipientă. Deşi România este membră NATO din 2004 şi UE din 2007, tranziţia către o societate cu adevărat democratică este departe de a se apropia de sfârşit. Principalul vinovat este corupţia.

acum 8 zile · comentarii (5)

Dacă privim mitingul PSD ca pe o problemă de matematică, extrasă din capitolul referitor la teoria mulţimilor, putem lesne constata că Liviu Dragnea a reuşit, poate fără să vrea, o performanţă de care nimeni nu-l credea în stare - nici măcar el: să ucidă Statul Paralel înainte chiar ca existenţa acestuia să fi fost dovedită. Cu o dilemă similară s-a confruntat, la vremea lui, marele filosof german Friedrich Nietzsche.

acum 9 zile · comentarii (98)

Jocurile Olimpice de Vară din anul 1976 s-au desfăşurat la Montreal –Québec,  între 17 iulie şi 1 august. Palmaresul delegaţiei României a fost unul dintre cele mai bune din istoria participării ţării noastre la acest gen de mega- competiţii. Ţara noastră s-a situat pe locul 9 în palmaresul pe naţiuni căci obţinuse 4 medalii de aur, 9 de argint ş 14 de bronz.

acum 8 zile · comentarii (14)

Toate acţiunile lui Liviu Dragnea din finalul săptămânii trecute se pot încadra foarte bine în „tentativă de atac la securitatea naţională”, având în vedere funcţia lui Dragnea în conducerea statului român. Sper ca instituţiile responsabile de securitatea naţională, preşedintele României, CSAT să analizeze toate declaraţiile lui Dragnea din perspectiva articolelor din Codul Penal care descriu infracţiunile contra securităţii naţionale.

acum 8 zile · comentarii (6)

Faptul că a crescut dramatic tectonicitatea lumii pe care o trăim e un fapt deja acceptat. Totul din reperele cu care ne-am obişnuit în ultimii 30 de ani pare să se prăbuşească, referinţele să se relativizeze, regulile să se estompeze sau să nu mai conteze. O lume intrată în vrie, într-o coborâre accelerată spre haos, impredictibilitate şi tot mai aproape de război.

acum 8 zile · comentarii (37)

Deschidem astăzi o rubrică nouă în cadrul paginii LARICS, intitulată „Falsurile lunii“. Cititorul va avea la dispoziţie un set de ştiri false (fake news) selectate din presa din România sau cea internaţională, relevante pentru tendinţele şi stilurile de manipulare publică. Vor fi indicate cu precădere manierele şi tehnicile de falsificare. Rubrica se adresează publicului larg şi are rol propedeutic şi educativ.

acum 8 zile · comentarii (24)

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în relaţiile dintre aliaţii euro-atlantici de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial. S-a ajuns la gesturi ieşite din uzanţa relaţiilor diplomatice, se schimbă raporturile de putere între membrii Alianţei Atlanticului de Nord, scandalul între SUA şi aliaţii săi europeni creşte constant, în ritmul în care Trump găseşte cuvinte de laudă în exces pentru a-l curta pe Kim Jong-un, noul său posibil prieten şi aliat.

acum 8 zile · comentarii (14)

Dacă ar fi ieşit vreo procesiune din aceea „necivilizată", ortodoxă pentru aducerea ploii, atunci să fi văzut invective. Aşa, când oamenii „civilizaţi" de la Louis Vuitton angajează un şaman pentru a ţine ploaia la distanţă, spunem că ei „nu lasă nimic la voia întâmplării". Aflăm de pe un site de ştiri şi că „ritualul spiritual" a dat roade – nici un strop de ploaie nu a căzut în timpul show-ului.

acum 9 zile · comentarii (20)

Fără un proiect centenar (de neînţeles, totuşi, pentru o instituţie reprezentativă a culturii de stat), stagiunea de la Ateneu din acest an merge pe aceeaşi linie mediocră a ultimelor decenii, cu unele momente ieşite din comun. Revenirea lui Andrei Ioniţă într-un concert al Filarmonicii, alături de Christian Badea, e un diamant sclipind în cenuşă.

acum 9 zile · comentarii (0)

Pe Dragnea începe să-l lase inteligenţa, din cauza apropierii termenului la care ar putea fi condamnat. În interviul de duminică seara a ameninţat pe toată lumea, după modelul său preferat, Kim Jong-un. Nu i-au ieşit nici modificările la legile justiţiei, nici la Codurile Penale, nici la legile securităţii. Chiar şi mitingul de sâmbătă a fost un eşec lamentabil. Frica îi schimbă starea psihică, îl face agresiv şi ameninţător.

acum 9 zile · comentarii (13)

„Guo Feng” a fost primul spectacol din oferta celei de-a XXV a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS) de la Sibiu pe care am avut burcuria de a-l vedea.  Foarte aproape de căderea nopţii, după o călătorie solicitantă de nu mai puţin şapte ore.Reprezentaţia este încadrată în ceea ce organizatorii au numit „Sezonul chinezesc”.

acum 9 zile · comentarii (1)
Postari Recente