Orban i-a luat faţa lui Cîţu la votul moţiunilor în PNL Alba. Cum ar urma să voteze delegaţii la Congres

Orban i-a luat faţa lui Cîţu la votul moţiunilor în PNL Alba. Cum ar urma să voteze delegaţii la Congres

Ion Dumitrel, preşedintele PNL Alba

Moţiunea ”PNL - Forţa Dreptei” a lui Ludovic Orban a avut mai multe voturi de susţinere decât moţiunea ”România Liberală” a lui Florin Cîţu în şedinţa Colegiului Director al PNL Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul liberalilor din Alba, Ion Dumitrel, susţine că marea majoritatea a celor 161 de delegaţi la Congresul din 25 septembrie îl vor vota pe Florin Cîţu.
 
Întrebat cum comentează rezultatul votului de susţinere din Colegiul Director, unde moţiunea lui Ludovic Orban, ”PNL - Forţa Dreptei”, a primit 64 de voturi, iar cea a lui Florin Cîţu, ”România Liberală”, 62 de voturi, dintr-un total de 95 de voturi, Ion Dumitrel a spus că "se amestecă acordul dat" pentru ca cele două moţiuni să fie dezbătute în Congres cu ceea ce o organizaţie sau alta va susţine în 25 septembrie.
 
"În ceea ce priveşte votul de la Congresul din 25 septembrie, este cu totul şi cu totul o altă poveste", a spus preşedintele PNL Alba, citat de Agerpres. Ion Dumitrel şi-a exprimat convingerea că marea majoritate a celor 161 de delegaţi din Alba vor vota moţiunea Cîţu, după cum, a spus acesta, le cunoaşte opţiunile.
 
”Marea lor majoritate, aproape toţi, vor vota moţiunea Cîţu, aşa cum le cunosc eu opţiunile. (...). Colegii noştri din Alba şi noi în Alba avem abordarea de genul 'partidul poate să funcţioneze foarte bine după o astfel de luptă şi după alegerile din 25 septembrie dacă ne respectăm opţiunile unora sau altora'. Astfel încât să nu avem impresia că suntem două partide într-unul singur. Suntem un singur partid, iar dreptul colegilor noştri de a da dreptul celor două moţiuni să se manifeste în cadrul congresului a fost considerat de colegi ca varianta credibilă...”, a declarat Dumitrel, potrivit sursei citate.

Ion Dumitrel a fost ales în urmă cu circa o lună de zile în fruntea PNL Alba într-o competiţie cu fostul preşedinte, Mircea Hava. la momentul respectiv, Dumitrel a fost perceput ca pro-Cîţu, iar Hava - pro-Orban.

La Congresul din 25 septembrie, organizaţia Alba va fi una dintre cele mai numeroase, cu 161 de delegaţi, din care 146 aleşi de Colegiul Director, iar 15 de drept (parlamentari etc). ”Delegaţii sunt 15 de drept, iar restul, 146, stabiliţi prin votul Colegiului Director, fiind reprezentaţi toţi preşedinţii de organizaţii, toţi membrii Biroului Judeţean, plus militanţi - oameni care au lucrat pentru PNL în ultimii ani”, a explicat Ion Dumitrel.
 
El a adăugat că sunt liberali în Alba care au o veche relaţie de prietenie cu Orban, de exemplu, şi, ca atare, se aşteaptă ca aceştia să îl susţină pe preşedintele PNL. Dumitrel a susţinut că nu a impus nimănui ceva niciodată şi că respectă opţiunea delegaţilor.
 
Membrii Colegiului Director al PNL Alba, întruniţi la Sebeş la sfârşitul săptămânii trecute, au acordat 64 de voturi moţiunii ”PNL - Forţa Dreptei” şi 62 de voturi pentru ”România Liberală”. Asta înseamnă că din cei 95 de delegaţi, unii au votat ambele moţiuni, iar alţii doar câte una, fie cea a lui Orban, fie cea a lui Cîţu. Potrivit statutului partidului, pot fi aprobate mai multe moţiuni de către organizaţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările