Olandezul acuzat de viol asupra unui nepot de 5 ani a fost arestat preventiv. Cum a fost descoperit de o vecină

Olandezul acuzat de viol asupra unui nepot de 5 ani a fost arestat preventiv. Cum a fost descoperit de o vecină

Cetăţeanul olandez arestat preventiv pentru viol. Foto: Facebook/ Derk de Jong

Cetăţeanul olandez în vârstă de 77 de ani, suspectat de viol, a fost arestat preventiv la Judecătoria Aiud. Bărbatul este acuzat că a abuzat un copil în vârstă de 5 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost pronunţată miercuri, 16 mai 2018, la Judecătoria Aiud şi poate fi contestată la Tribunalul Alba. Bărbatul se numeşte Derk de Jong şi avea rezidenţă în oraşul Ocna Mureş din judeţul Alba, unde locuieşte de 9 ani. 

Victima acestuia a fost un băiat de 5 ani, care îi era nepot, astfel încât infracţiunea are o conotaţie agravantă. Se pare că acest l-a adus pe nepotul său în vacanţă în România şi l-a agresat sexual. Pentru obţinerea de probe, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa din Ocna Mureş a cetăţeanului olandez, în urma căreia au ridicat un calculator şi mai multe mijloace de stocare.

Poliţia a fost sesizată de vecinii acestuia. O femeie a povestit că într-o seară a văzut lumina aprinsă în locuinţa olandezului, s-a uitat pe geam şi l-a văzut pe bătrân şi pe copil dezbrăcaţi. Femeia l-a chemat pe soţul ei, care a filmat scena, după care au anunţat poliţia.

Derk de Jong era predicator penticostal şi s-a stabilit în Ocna Mureş acum 9 ani, după ce înainte venise în România cu ajutoare pentru copiii săraci. Olandezul a început să predice în bisericile din zonă şi a câştigat rapid încrederea localnicilor. Acesta a mai predicat şi în alte ţări, cum ar fi Belarus, SUA sau Filipine.

 

citeste totul despre: