Ofiţerul de la Poliţia Rutieră prins cu permis fals a condus coloana oficială a preşedintelui Traian Băsescu

Ofiţerul de la Poliţia Rutieră prins cu permis fals a condus coloana oficială a preşedintelui Traian Băsescu

Comisarul-şef Augustin Căpâlnaş a condus coloane oficiale ale unor demnitari deşi nu avea permis valabil

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş, identificat cu permis fals de conducere de colegii din IGPR, a condus coloana oficială a preşedinelui Traian Băsescu. Evenimentul a avut loc în urmă cu cinci ani, când ofiţerul era angajat la IPJ Alba. Augustin Căpâlnaş a condus timp de 23 de ani maşini fără a avea un permis de conducere valabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş este cercetat penal de procurori după ce a fost depistat că deţine un permis fals de conducere. Augustin Căpâlnaş, în vârstă de 43 de ani, nu a avut niciodată permis de conducere, el conducând maşini timp de 23 de ani. Înainte de a intra în poliţie, ofiţerul a fost arhidiacon timp de 12 ani la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia şi şofer al Arhiepiscopului Ortodox de la vremea respectivă, Andrei Andreicuţ.
 
În cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR, Căpâlnaş avea atribuţii în domeniul educaţiei rutiere şi era prezent la astfel de evenimente în totată ţara. Recent, acesta a dorit să se transfere de la Departamentul Educaţie Rutieră la Direcţia operativă a Poliţiei Rutiere şi a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă în baza de date a Poliţiei. Colegii poliţistului au rămas uimiţi de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere. El prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferenţa fiind de o singură literă. Căpâlnaş le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai întâmpla. Pus în faţa realităţii, comisarul-şef a recunoscut că nu are un permis valabil de conducere.
 
 „Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Control Intern, a efectuat verificări la Direcţia Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situaţia unui ofiţer faţă de care s-a constat că nu deţinea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi s-a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se afirmă într-un comunicat de presă al IGPR. În prezent, poliţistul este în concediu medical. 
 
Augustin Căpâlnaş a fost timp de aproximativ doi ani angajat al IPJ Alba, unde a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei. La vremea respectivă existau suspiciuni cu privire la implicarea poliţistului într-un scandal de corupţie, dar presupusele fapte nu s-au confirmat ulterior. Reprezentanţii IPJ Alba au refuzat să comenteze situaţia fostului lor angajat. Pe lângă autoturismul personal, poliţistul a condus maşini de poliţie din cadrul IPJ Alba şi Poliţia Rutieră Bucureşti, fiind în repetate rânduri escortă la importanţi oameni de stat în cadrul unor evenimente oficiale. În Alba a condus maşina poliţiei care a deschis coloana oficială a preşedintelui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea, pe vremea când aceasta era ministru. Maşina poliţiei condusă de Căpâlnaş a condus coloana preşedintelui Băsescu de la Alba Iulia şi până la aeroportul din Cluj-Napoca.
 
Augustin Căpâlnaş a renunţat la preoţie în anul 2004, după ce a facut un curs la Ministerul Administratiei şi Internelor (MAI). A absolvit în 1996 cursurile Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. În anul 2004 a fost numit ofiţer de relaţii cu publicul la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj-Napoca, de unde s-a transferat, în ianuarie 2006 la IPJ Alba. În IGPR a lucrat mai întâi la Serviciul Infotrafic. Experienţa în domeniul relaţiilor publice l-a indicat ca fiind potrivit pentru relaţia cu mass-media în ceea ce priveşte situaţia traficului rutier de pe drumurile din ţară.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: