Ofiţerul Augustin Căpâlnaş poate scăpa de infracţiunea de conducere fără permis pentru că nu a fost prins în flagrant

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş poate scăpa de infracţiunea de conducere fără permis pentru că nu a fost prins în flagrant

Augustin Căpâlnaş poate scăpa de o infracţiune pentru că nu a fost prins în flagrant

Ofiţerul de Poliţie Rutieră Augustin Căpâlnaş, depistat de colegi că a condus timp de 23 de ani maşină fără a avea carnet, poate scăpa de infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drum public fără permis. Subcomisarul a fost identificat la o verificare de rutină în baza de date a Poliţiei şi nu a fost surprins în flagrant în timp ce conducea o maşină de un drum public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin urmare poliţistul nu poate fi acuzat de infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumuril publice fără permis de conducere, pedepsită de Codul Penal cu închisoare de 1 la 5 ani. Căpâlnaş este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Acesta s-a folosit tot timpul când a avut nevoie de o copie a unui permis de conducere pe care era trecut un nume asemănător cu al lui, cu excepţia unei litere. 
 
Augustin Căpâlnaş a fost timp de aproximativ doi ani angajat al IPJ Alba, unde a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei. În 2009 s-a transferat la Direcţia Poliţiei Rutiere din IGPR. Aici, Căpâlnaş avea atribuţii în domeniul educaţiei rutiere şi era prezent la astfel de evenimente în totată ţara. Recent, acesta a dorit să se transfere de la Departamentul Educaţie Rutieră la Direcţia operativă a Poliţiei Rutiere şi a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă în baza de date a Poliţiei. Colegii poliţistului au rămas uimiţi de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere. Căpâlnaş prezenta tot timpul copia şi le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai întâmpla. Pus în faţa realităţii, comisarul-şef a recunoscut că nu are un permis valabil de conducere.
 
„Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Control Intern, a efectuat verificări la Direcţia Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situaţia unui ofiţer faţă de care s-a constat că nu deţinea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi s-a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se afirmă într-un comunicat de presă al IGPR. În prezent, poliţistul este în concediu medical. Timp de 13 ani, Augustin Căpâlnaş a flost şoferul ÎPS Andrei Andreicuţ, la Alba Iulia. A fost exmatriculat din Facultatea de Teologie din Cluj Napoca în 1994, dar şi-a continuat studiile la Alba Iulia. Dosarul deschis pe numele poliţistului este la Parchetul General.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: