Ofiţerul Augustin Căpâlnaş, prins cu permis fals de conducere, a fost exmatriculat din facultatea de teologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul de la Direcţia Rutieră a IGPR, cercetat pentru că avea permis de conducere fals, a fost şoferul lui ÎPS Andrei Andreicuţ timp de 13 ani. Augustin Căpâlnaş a fost şi preot, chiar dacă a fost exmatriculat de la facultatea de teologie. Capâlnaş a fost preot în comuna Bogata din Cluj, după care arhdiacon la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş a fost exmatriculat din Facultatea de Teologie în 1994. ”A fost studentul şcolii în anul 1993 şi după un an de zile a fost exmatriculat. Nu ştim exact motivul. Cel puţin eu nu cunosc motivul pentru care a fost exmatriculat”, a spus decanul Facultăţii de Teologie din Cluj, Vasile Stanciu.

Cu toate acestea, poliţistul a fost preot în comunca Bogata din Cluj după care a ajuns arhidiacon la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Ofiţerul este cercetat de Parchetul General după ce a fost prins de colegi că avea permis fals de conducere şi că nu a obţinut vreodată acest act legal. A condus în această perioadă, pe lângă maşina ÎPS Andrei, şi cea care a deschis coloana oficială a preşedintelui Traian Băsescu, într-o vizită a acestuia în Alba. De asemenea, în perioada cât a lucrat la Direcţia Rutieră din IGR a condus coloane oficiale la mai mulţi demnitari români şi străini, printre care şi cancelarul Germaniei Angela Merkel.

În cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR, Căpâlnaş avea atribuţii în domeniul educaţiei rutiere şi era prezent la astfel de evenimente în totată ţara. Recent, acesta a dorit să se transfere de la Departamentul Educaţie Rutieră la Direcţia operativă a Poliţiei Rutiere şi a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă în baza de date a Poliţiei. Colegii poliţistului au rămas uimiţi de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere. El prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferenţa fiind de o singură literă. Căpâlnaş le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai întâmpla. Pus în faţa realităţii, comisarul-şef a recunoscut că nu are un permis valabil de conducere.

 „Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Control Intern, a efectuat verificări la Direcţia Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situaţia unui ofiţer faţă de care s-a constat că nu deţinea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi s-a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se afirmă într-un comunicat de presă al IGPR. În prezent, poliţistul este în concediu medical. 

Augustin Căpâlnaş a fost timp de aproximativ doi ani angajat al IPJ Alba, unde a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei. La vremea respectivă existau suspiciuni cu privire la implicarea poliţistului într-un scandal de corupţie, dar presupusele fapte nu s-au confirmat ulterior. 

Ofiţer din Direcţia Poliţiei Rutiere, fost preot şi purtător de cuvânt la IPJ Alba, prins cu permis fals de conducere

Poliţist din Alba Iulia, cercetat pentru agresiune împotriva unui ziarist, condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă

Poliţist din Alba trimis în judecată pentru purtare abuzivă. A bătut un bărbat de etnie romă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite