O turistă din Ungaria a murit după ce i s-a făcut rău în timp ce urca Piatra Secuiului, masivul spectaculos din Munţii Trascău

O turistă din Ungaria a murit după ce i s-a făcut rău în timp ce urca Piatra Secuiului, masivul spectaculos din Munţii Trascău

Piatra Secuiului este un punct de atracţie pentru turiştii care vizitează Valea Aiudului

O turistă în vârstă de 50 de ani din Ungaria şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în drumeţie pe Masivul Piatra Secuiului, la Rimetea, a anunţat Serviciul Public Salvamont Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din primele informaţii, turista în vârstă de 50 de ani, cetăţean maghiar, urca împreună cu un grup pe Masivul Piatra Secuiului. La un moment dat, acesteia i s-a făcut rău. 

Celelalte persoane din grup au încercat să o ajute şi au stropit-o cu apă. După ce şi-a revenit, aceasta a continuat urcarea, însă la scurt timp i s-a făcut din nou rău.
 
Salvamontiştii din Alba au intervenit la faţa locului, alături de un echipaj SMURD. Aceştia au început manevrele de resuscitare, dar în pofida eforturilor depuse, femeia a decedat.
 
Rimetea este o comună locuită preponderent de populaţie de etnie maghiară, iar anual mii de persoane din Ungaria vizitează zona. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: