Cum a furat o poştăriţă zeci de mii de lei din pensii şi alocaţii. Peste 50 de persoane, fără bani timp de 6 luni

Cum a furat o poştăriţă zeci de mii de lei din pensii şi alocaţii. Peste 50 de persoane, fără bani timp de 6 luni

Femeia nu mai lucrează în prezent la Poşta Română. Foto Adevărul

O fostă angajată a Poştei Române  a fost reţinută de poliţiştii, pentru delapidare şi fals intelectual.  Femeia şi-ar fi însuşit peste 35.000 de lei din alocaţii, pensii şi indemnizaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, joi, 17 februarie 2022, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de o femeie de 42 de ani din comuna Valea Lungă care este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual, ambele în forma continuată. 
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada august – decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuţiilor de serviciu de factor poştal, şi-ar fi însuşit suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi băneşti (indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă. 
 
Pentru a-şi acoperi faptele, femeia ar fi semnat în fals cupoanele şi ar fi atestat în mod fictiv achitarea sumelor către beneficiarii legali.  

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire şi a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondenţă expediată de instituţii publice către 36 de destinatari, persoane fizice şi persoane juridice. 
 
Pentru documentarea activităţii infracţionale, anterior reţinerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, poliţiştii au percheziţionat domiciliul femeii. Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral. 
 
În cursul zilei de vineri, 18 februarie, persoana reţinută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările