O mare companie românescă de construcţii a intrat în insolvenţă. Finalizarea unui lot din A10 este pusă sub semnul întrebării

O mare companie românescă de construcţii a intrat în insolvenţă. Finalizarea unui lot din A10 este pusă sub semnul întrebării

Euro Construct Trading derulează lucrări pe lotul 2 al autostrăzii A10

Una dintre marile companii de construcţii româneşti a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor către furnizori. Printre alte mari lucrări, compania românească este asociată cu Aktor în construcţia Lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda.

Ştiri pe aceeaşi temă

Euro Construct Trading `98 SRL ar avea restanţe de peste 371 de milioane de lei şi şi-a cerut singură insolvenţa, înainte ca judecătorii să apuce să se pronunţe în cazul unei cereri similare formulată de o parte dintre creditori, printre care şi grupul UTI. Compania are la rândul ei de recuperat creanţe de 241,4 milioane lei.

”Admite cererea debitorului SC EURO CONSTRUCT TRADING `98 SRL. Dispune conexarea dosarului nr.48698/3/2017. Califică cererile formulate de creditorii FRATII VLAIC PROD SRL, SMART CONSTRUCT SR şi UTI GRUP SA ca fiind declaraţii de creanţă. Ia act de cererea de renunţare a creditorului SC PROCEMA - Institut de Cercetare, Proiectare şi Producţie Experimentală în Domeniul Construcţiilor şi al Materialelor de Construcţii SA la judecata cererii privind deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC EURO CONSTRUCT TRADING `98 SRL. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului EURO CONSTRUCT TRADING `98 SRL”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunalul Bucureşti, din 13 februarie 2018.
 
Euro Construct Trading ’98 derulează în prezent mai multe contracte de drumuri şi autostrăzi, dar şi de reabilitări urbane. Firma românească este asociată cu Aktor în construcţia Lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda (24 km, stadiu 44%). Intrarea în insolvenţă ar putea bloca finalizarea acestui tronson de autostradă aflat, oricum, în foarte mare întârziere din punct de vedere a execuţiei.

Lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda are 24,25 km şi continuă de la ieşirea din Alba Iulia (Pârâul Iovului până la intrarea în municipiul Aiud, km 17+000 – km 41+250). Include nod rutier la Teiuş (km 26). Constructor este Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – Euro Construct Trading 98 SRL, cu contract 549.332.493,62 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările