O mamă locuia cu cele două fetiţe într-o magazie de lemne. Comunitatea locală s-a implicat şi le-a oferit o casă

O mamă locuia cu cele două fetiţe într-o magazie de lemne. Comunitatea locală s-a implicat şi le-a oferit o casă

Femeia şi copiii nu vor mai locui în magazia de lemne

O mamă singură care trăia cu cele două fetiţe ale ei într-o magazie de lemne, la marginea oraşului Abrud a primit un ajutor nesperat din partea comunităţii locale

Ştiri pe aceeaşi temă

O învăţătoare din oraş, Liliana Mursă, s-a implicat şi a făcut mai multe apeluri publice pe contul ei de Facebook, pentru ajutorarea acestei familii.
 
Constantin Sicoe, un bărbat din oraş, a fost cel care le-a pus acestora la dispoziţie casa sa părintească, unde vor putea petrece iarna în condiţii decente.
 
”Când suflete bune se aduna, atunci se întamplă lucruri cu adevarat frumoase. Doamna Lili Mursă a fost cea care a făcut cunoscută povestea acestei familii şi a cerut ajutor. A fost suficient imboldul acesta pentru un suflet ca cel al prietenului meu Costinel să reacţioneze şi să puna la dispoziţie casa lui parintească, iar aceasta familie să aibă un acoperiş deasupra capului.
 
Noi ne mobilizăm să amenajăm această casă şi să o transformăm într-un cămin călduros şi primitor, unde aceşti copii minunaţi să poată să trăiască aşa cum este normal. De data acesta, Moş Crăciun a apărut cu mai multe chipuri, dar e clar că există”, au postat pe contul lor de Facebook mai mulţi locuitori din Abrud, printre care şi primarul Cristian Albu.
 
Învăţătoarea copiilor s-a ocupat de ei şi că la primavară se va încerca construirea unei case pentru această familie, prin efortul comunităţii locale şi al administraţiei publice.
 
”Casa în care s-au mutat are nevoie de un pic de igienizare, dar nu plouă în ea, are sobă şi curent electric. Învăţătoarea le-a făcut rost de o tableta şi copiii pot participa la ore online”, a declarat primarul. Între timp, părinţii unor elevi ai învăţătoarei s-au mobilizat şi au zugrăvit noua casă. ”Daniela şi Anais, fetiţele din povestea mea, dorm din seara aceasta liniştite. Mulţumesc lui Dumneze şi celor care s-au implicat să schimbe destine!”, a spus învăţătoarea.
 
Femeia şi fetele au însă nevoie de ajutor în continuare, având în vedere că urmează perioada de iarnă. Cine doreşte să le ajute, se poate adresa primăriei din Abrud pentru detalii. Liliana Mursă este învăţătoare la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud şi este profesor Merito 2016.
 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările