O fotografie care surprinde translaţia unui bloc din Alba Iulia în 1987, una dintre cele mai „uimitoare“ imagini din istorie

O fotografie care surprinde translaţia unui bloc din Alba Iulia în 1987, una dintre cele mai „uimitoare“ imagini din istorie

Fotografia cu translatarea blocului din Alba Iulia

O fotografie veche de 27 de ani, care surprinde mutarea prin translatare a blocului A2 din Alba Iulia este considerată de una dintre cele mai uimitoare imagini din istorie, dintre cele care nu au mai fost văzute până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit site-ului 9GAG.com, fotografia în care a fost surprinsă „călătoria” blocului A2 este pe locul I în topul celor 36 de fotografii uimitoare din istorie, pe care mulţi nu au avut ocazia să le admire. Astfel o parte a istoriei oraşului Alba Iulia s-a făcut cunoscută şi prin această fotografie imortalizată în urmă cu 27 de ani. Putem spune că dacă ideea inginerului Eugen Iordăchescu nu era pusă în aplicare, această imagine nu ar fi existat cu siguranţă.
 
Imaginea a fost făcută în 27 mai 1987, atunci când blocul A2 cu o greutatea de 7.200 de tone, de pe Platoul Romanilor a fost despărţit în două pentru a deschide Bulevardul Transilvaniei spre Catedrala Reîntregirii. Translaţia lui a durat 8 ore şi 40 de minute, iar pentru locatarii celor 40 de apartamente a fost o zi normală, mutarea realizându-se fără ca ei să fie evacuaţi din casă.
 

 
Fotografia este considerată numărul 1, în topul celor de la 9gag.com, care au postat 36 de poze cu cele mai uimitoare imagini din istorie pe care mulţi oameni nu le-au văzut până acum. Alături de fotografii precum cea cu ochelarii purtaţi de John Lennon când a fost asasinat în 1980, cu Che Guevara şi Fidel Castro la pescuit în 1960, o fotografie din tinereţe a prim-ministrului Rusiei Dimitri Medvedev  sau cu regizorul Steven Spielberg realizând primul film Indiana Jones din 1980, poza blocului A2 din 27 mai 1987  este una dintre cele mai uimitoare imagini din istorie.
 

   
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările