VIDEO O fetiţă în vârstă de 3 luni a murit în cabinetul unui medic de familie din Alba Iulia

VIDEO O fetiţă în vârstă de 3 luni a murit în cabinetul unui medic de familie din Alba Iulia

O fetiţă în vârstă de 3 luni a murit miercuri, 6 februarie, la cabinetul unui medic de familie din Policlinica din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 2 Potrivit unui reprezentant al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Alba, fetiţa era diagnosticată cu o tumoră la gât şi era proaspăt externată, marţi, din spitalul din Târgu Mureş iar părinţii s-au prezentat la medicul din Alba Iulia pentru a-i arăta documentele eliberate de doctorii de acolo. În plus avea şi alte probleme de sănătate, în urma naşterii premature.
 
În timp ce părinţii vorbeau cu medicul, acesta a observat că micuţa era neagră la nivelul tegumentelor şi nu respira. Medicul de pe salvarea chemată prin numărul de urgenţă 112 a efectuat intubarea şi a încercat să resusciteze copilul timp de 40 de minute, însă, fără succes.
 
UPDATE 1 Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a revenit cu detalii despre acest caz: “Este vorba despre decesul unui bebeluş în incinta policlinicii spitalului judeţean, unde sunt şi mai multe cabinete ale medicilor de familie. Am demarat o anchetă la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, precum şi IPJ şi Parchetul – au demarat anchetă proprie. Deocamdată nu avem foarte multe date să le facem publice. Din câte ştim noi, fetiţa intrase în cabinetul medicului de familie într-o stare de sănătate destul de proastă. În momentul de faţă, ştim că suferea de mai multe afecţiuni. A fost încercare şi de resuscitare, în cabinet a intrat (n.r. – fetiţa) pe braţe, din ce ni s-a comunicat nouă. Probabil va fi efectuată o autopsie, care va stabili cauzele morţii”.
________________________________________________
Potrivit unor surse neoficiale, fetiţa avea probleme grave de sănătate şi a fost adusă de părinţi pentru consult, însă nu se ştie deocamdată dacă decesul s-a produs înainte de a ajunge cu ea la medic sau imediat după aceea.
 
Surse medicale au declarat că minora fusese anterior internată la un spital din Târgu Mureş. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de Poliţie şi va fi deschisă o anchetă.
 
Şeful DSP Alba, Alexandru Sinea, a confirmat situaţia şi a declarat că instituţia pe care o conduce a demarat o anchetă. ”Deocamdată este şi Poliţia şi Procuratura au o anchetă în derulare, nu putem să vă dăm foarte multe informaţii. Din ceea ce ştim fetiţa avea şi alte diagnostice de la naştere, boli de la naştere, a declarat Sinea.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările