Noua fabrică Daimler de la Sebeş, finalizată până la sfârşitul acestui an. În 2016 începe producţia cutiilor de viteză

Noua fabrică Daimler de la Sebeş, finalizată până la sfârşitul acestui an. În 2016 începe producţia cutiilor de viteză

În noua fabrică vor lucra peste 500 de persoane

Star Transmission SRL, filială a concernului german Daimler în România, va finaliza în toamna anului 2015 noua fabrică de la Sebeş. Producţia efectivă a cutiilor de viteză de nouă generaţie va începe în primăvara anului 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţia totală se ridică la 300 de milioane euro, urmând să fie create peste 500 de locuri de muncă.
 
Managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, a declarat că noua unitate de producţie este finalizată în proporţie de 95 la sută, iar în toamnă vor fi realizate primele teste de producţie. "Anul acesta vom face primul test de producţie, iar anul viitor în primăvară vom începe producţia propriu-zisă. În total, vom aduce în echipa noastră peste 500 de noi angajaţi care vor fi specializaţi în Germania", a spus Krottmayer, citat de Mediafax
 
Potrivit acestuia, în noua fabrică de la Sebeş vor fi asamblate cutiile de viteze automate în 9 trepte 9G-TRONIC, iar investiţia se ridică la peste 300 de milioane de euro. Investiţia se derulează prin intermediul societăţii Star Assembly SRL Sebeş.
 
Fabrica de producţie şi asamblare a cutiilor de viteze automate va fi operaţională în totalitate în 2017, când numărul angajaţilor la unităţile Daimler din Sebeş va fi de aproximativ 1.000 de persoane. Hala principală va avea o suprafaţă de 43.000 metri pătraţi şi în total construcţiile se desfăşoară pe un teren de 72.000 metri pătraţi. Din primăvara anului 2016 va începe gradual producţia, pe măsură ce liniile de producţie şi cele de asamblare vor fi testate şi se vor dovedi funcţionale la parametri optimi.
 
În paralel, personalul angajat participă la cursuri de specializare de câteva luni în Germania. Fabrica va funcţiona la sută la sută din capacitate în anul 2017, când se va lucra în trei schimburi. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, este inclusă construcţia unui nou sens giratoriu, în apropierea fabricii, precum şi un flux de 25-30 de camioane care vor aduce zilnic materie primă. În momentul în care fabrica de la Sebeş va funcţiona la capacitate totală, aceasta va avea un stoc de 9-10.000 cutii de viteze care vor putea fi livrate în orice moment.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: