Nou record de cazuri de coronavirus în Alba: 45 de teste pozitive. Trei focare în evoluţie, la două echipe de fotbal şi la Jandarmerie

Nou record de cazuri de coronavirus în Alba: 45 de teste pozitive. Trei focare în evoluţie, la două echipe de fotbal şi la Jandarmerie

Foto: Adevărul

Un nou record de infectări cu COVID-19 se înregistrează la nivelul judeţului Alba. Sunt, de asemenea, trei focare în derulare, dintre care unul la Jandarmerie. Sunt şi trei decese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor transmise de DSP Alba, în urma testelor efectuate marţi, 22 septembrie, au fost înregistrate 45 de cazuri noi de COVID-19. Două dintre persoanele testate pozitiv provin din alte judeţe, dar au fost alocate în Alba pentru că aici s-au infectat. 
 
Sunt, astfel, în total, 1.593 persoane pozitive (+45), 1.151 persoane vindecate şi 61 decese. Marţi, în Alba, au fost prelucrate 847 probe (550 la DSP şi 297 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 73.425.
 
”Numărul crescut de cazuri din ultimele 24 de ore este determinat de identificarea a 3 focare care însumează 23 de cazuri de infectare cu Sars-Cov2. Este vorba despre două echipe de fotbal din judeţ şi despre o instituţie publică. La una dintre echipe au fost testate pozitiv 14 persoane, la cealaltă – 4 persoane, iar la instituţia publică – 5 persoane. Persoanele pozitive au fost izolate, contacţii carantinaţi, majoritatea persoanelor pozitive fiind asimptomatice. În total, circa 100 de persoane au fost testate până acum în contextul celor 3 focare. Au fost luate toate măsurile care se impun pentru limitarea răspândirii virusului şi stingerea focarelor”, transmite DSP Alba.
 
Cele două echipe de fotbal sunt Unirea Alba Iulia (14 infectări) şi Industria Galda de Jos (4 infectări). Instituţia care are 5 persoane inefctate este Jandarmeria, angajaţii provenind din zona municipiului Aiud.
 
Distribuţia cazurilor noi pe localităţi: Abrud – 2, Aiud – 7, Alba Iulia – 12, Blaj – 1, Câmpeni – 2, Ciugud – 3, Cricău – 1, Cugir – 2, Daia Română – 1, Galda de Jos – 1, Ocna Mureş – 1, Săsciori – 1, Sebeş – 2, Şona – 1, Şpring – 1, Stremţ – 1, Zlatna – 2, Albac – 1, Lopadea Nouă – 1, Valcea - 1, Cluj - 1.
 
Au fost înregistrate, de asemenea, trei decese:
 
- Bărbat, 71 de ani, din Alba Iulia, confirmat în 15.09.2020, internat în SJU în  15.09, decedat în 22.09, comorbiditati – HTA, cardiopatie ischemică, fibrilaţie atrială, anevrisme, AVC sechelar, insuficienţă renală cronică
 
- Bărbat, 65 de ani, Alba Iulia, confirmat în 19.09, internat în 19.09, decedat în 23.09 la Pneumo Aiud, comorbiditati – cardiopatie ischemică, fibrilatie, insuficienţă renală, obezitate morbidă
 
- Femeie, 73 de ani, Zlatna, confirmată în 20.09 şi internată la SJU, decedată în 22.09, comorbidităţi – insuficienţă cardiacă cronică, HTA grad II, insuficienţă renală, obezitate morbidă, ulcere varicoase, boală venoasă cronică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările