Noi schimbări la vârful instituţiilor din Alba: Guvernul numeşte noul prefect, veterinar cu simpatii PNL la conducerea DSVSA

Noi schimbări la vârful instituţiilor din Alba: Guvernul numeşte noul prefect, veterinar cu simpatii PNL la conducerea DSVSA

Nicolae Albu va fi numit în şedinţa de Guvern prefect al judeţului Alba

Schimăbările în administraţia din Alba Iulia continuă după ce PNL a obţinut guvernarea în urma moţiunii de cenzură. Marţi, 10 decembrie, este numit un nou prefect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul prefect de Alba, Nicolae Albu, urmează să fie desemnat în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi. Acesta a trecut prin toate etapele legale pe care le presupune numirea sa în funcţie. Postul este liber după ce fostul prefect a fost demis de Guvern în urmă cu apoape 2 săptămâni.
 
Nicolae Albu are 48 de ani, este absolvent al unei facultăţi de drept şi are un master în drept administrativ şi proceduri notariale. Lucrează de 29 de ani la Poşta Română, unde a deţinut funcţii de inspector sau chiar director (pentru o perioadă de 4 ani). A fost timp de 4 ani lider sindical şi vicepreşedinte la nivel naţional al sindicatului poştaşilor.
 
Este consilier judeţean şi deţine o funcţie de conducere în PNL Alba. Soţia acestuia, Mihaela Maria Albu, a deţinut funcţia de prefect al judeţului în 2017. Instalarea lui Nicolae Albu la conducerea Prefecturii va face ca acesta să îi devină şef propriei sale soţii, care este funcţionar public în cadrul instituţiei.
 
La capitolul avere şi venituri viitorul prefect deţine o casa şi un teren în Alba Iulia, are un credit de aproximativ 31.000 de euro la o bancă, dar şi următoarele venituri (salarii sau indemnizaţii): 10.998 lei de la Consiliul Judeţean Alba, 6.000 lei de la ATOP, 15.354 de la Sindicatul Liber Poşta Română şi 51.680 lei – de la Compania Naţională Poşta Română. 
 
Noul director al DSVSA Alba, susţinător şi simpatizant al PNL
Vasile Spînu este noul director executiv delegat al Direcţiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba. Numirea acestuia vine ca urmare a schimbării lui Ioan Martin, care conducea instituţia, de asemenea, cu delegaţie.
 
În perioada 1998 – 2000, Spînu a fost profesor la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (U.S.A.M.V.) Cluj – Napoca, disciplina de Morfopatologie şi Diagnostic Necropsic. Din anul 2000, acestea lucrează ca şi consilier la DSVSA Alba.
 
Potrivit CV-ului, Vasile Spînu a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară – Facultatea de medicină veterinară din Cluj Napoca în 1998. Are un masterat – diplomă de studii aprofundate – specializarea „Diagnostic Paraclinic Medical Veterinar” – promoţia 1999 şi un certificat de absolvire – specializarea „Instruirea Inspectorilor pentru Siguranta Alimentelor” – promotia 2010, ambele la U.S.A.M.V Cluj – Napoca. De asemenea, acesta a obţinut o diplomă de studii postuniversitare, specializarea „Administraţie Servicii Veterinare” – promoţia 2011, la aceeaşi universitate.
 
Activitatea de instruire şi perfecţionare a continuat în perioada 2013 – 2018, perioadă în care Vasile Spînu a participat la mai multe cursuri organizate de ANSVSA („Utilizarea noilor tehnologii de control şi expertiză a produselor alimentare” – 2013, „Instruirea personalului de la nivel central, judeţean şi local care are atribuţii FEADR” cu tema „Aspecte privind bunăstarea animală (suine/păsări)” – 2013, „Noutăţi legislative privind implementarea sistemului de control intern managerial” – 2018). În ceea ce priveşte activitatea poltică, potrivit CV-ului, acesta este simpatizant şi susţinător PNL.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările