Noi posibilităţi pentru tăietorii de lemne. O primărie din Apuseni repară 14 km de drumuri forestiere cu aproape 1,5 milioane de euro

Noi posibilităţi pentru tăietorii de lemne. O primărie din Apuseni repară 14 km de drumuri forestiere cu aproape 1,5 milioane de euro

Foto: arhivă Adevărul

Primăria Avram Iancu din Alba scoate din nou la licitaţie contractul de 6,7 milioane de lei pentru reabilitarea a aproape 14 km de drumuri forestiere

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Avram Iancu a lansat pentru a două oară licitaţia publică pentru construirea şi modernizarea unor drumuri forestiere de pe teritoriul comunei. Contractul are o valoare estimate de peste 6,7 milioane de lei (aproximativ 1,4 milioane de euro). Drumurile, în lungime totală de 13,9 km, trebuie reabilitate pentru „accesibilizarea unei suprafeţe de fond forestier”.

Primăria este dispusă să plătească 478.571 de lei pentru fiecare kilometru, reprezentând valoarea estimată a lucrărilor. Proiectul se derulează în baza „Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin „Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurală” aferent submăsurii 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, componenta infrastructură de acces silvică.

Potrivit descrierii achiziţiei publice, lucrările urmăresc accesibilizarea unei suprafeţe de fond forestier de 2.196,3 hectare. De asemenea, se vor construi două drumuri forestiere noi în lungime de 4,9 km (Toha-Dobrana în lungime de 3,7 km şi Parcela 29 în lungime de 1,2 km) şi se vor moderniza 9,0 km de drumuri forestiere (Dobrana – 3,5 km, Valea Boului – 0,8 km; Toha – 2,2 km; Divaia – 1,1 km, Păltiniş – 1,4 km)

„Accesibilizarea fondului forestier reprezintă una din condiţiile de bază pentru gospodărirea şi gestiunea eficientă a pădurilor. O zonă forestieră inaccesibilă scoate din circuitul economic resurse lemnoase şi nelemnoase apreciabile, stânjeneşte şi chiar blochează executarea unor lucrări silviculturale, crează un potenţial de risc ecologic ridicat, limitează turismul şi dezvoltarea economică a zonei. (…) Modernizarea drumurilor forestiere: Dobrana - 3,5km ; Vl.Boului -0,8km; Toha - 2,2km ; Divaia - 1,1km ; Pîltiniş - 1,4km şi construirea drumurilor forestiere Toha-Dobrana - 3,7km, Parcela 29 - 1,2km, vor realiza un mai bun acces în zonă pentru transportul forestier accesibilizând o suprafaţă de 2.196,3 ha, dar se facilitează şi accesul populaţiei din satele aparţinătoare comunei spre centrul comunei şi spre drumul judeţean DJ 762 şi drumul naţional DN 75 spre oraşul Cîmpeni. Un alt obiectiv care se doreste realizat este accesul spre Muntele Găina”, transmit reprezentanţii Primăriei Avram Iancu în caietul de sarcini.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.764.055,64 de lei (fără TVA). Ofertele pot fi depuse până la data de 15 iulie 2020. Precedena procedură de achiziţie publică a eşuat datorită lipsei operatorilor interesaţi în derularea lucrărilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările