Misterul OZN-ului de la Războieni Cetate. Ce s-a consemnat în 1968, într-o carte bisericească

Misterul OZN-ului de la Războieni Cetate. Ce s-a consemnat în 1968, într-o carte bisericească

Imagine de ansamblu cu localitatea Războieni Cetate din Alba

O carte de cântări bisericeşti aflată în arhive bisericii ortodoxe din localitatea Războieni Cetate din judeţul Alba cuprinde o notă referitoare la o apariţie misterioasă pe cer în 19 septembrie 1968. Persoana care a scris nota susţine că este vorba despre o farfurie zburătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laurenţiu Nemeş descrie în document apariţia obiectului zburător, despre care susţine că avea mărimea unei roţi de căruţă. În notă se mai afirmă că farfuria zburătoare a fost observată şi deasupra oraşului Luduş, unde ar fi stat nemişcată o jumătate de oră.
 
„În ziua de joi, 19 septembrie 1968, în jurul orei 17.45, s-a observat cu ochiul liber în văzduh o farfurie zburătoare în mărime de circa o roată de căruţă. Era de culoare strălucitoare. Mergea în direcţia Cluj, după cum se observa faţă de şoseaua comunei Războieni Cetate. Din informaţiile auzite zice-să că de la Luduş s-ar fi telefonat că deasupra oraşului Luduş această farfurie ar fi fost observată că ar fi stat în loc timp de o jumătate de oră, luându-şi direcţia către oraşul Aiud, fiind încunoştinţaţi cei din Aiud prin telefon. După cum s-a văzut în comuna noastră şi-a schimbat direcţia spre Cluj şi nu spre Aiud. Ce o fi fost?“, s-a întrebat autorul notei, Laurenţiu Nemeş.
 
Nota din cartea de cântări bisericeşti. Foto Vlad Popovici - ocnamuresonline.ro
 
Oameni în vârstă din Războieni şi Ocna Mureş confirmă apariţia obiectului şi susţin că nu au aflat niciodată ce a fost în realitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările