Mircea Hava a depus jurământul pentru al şaselea mandat de primar în Alba Iulia. Viceprimarii PNL îşi păstrează funcţiile

Mircea Hava a depus jurământul pentru al şaselea mandat de primar în Alba Iulia. Viceprimarii PNL îşi păstrează funcţiile

PNL deţine majoritatea în Consiliul local Alba Iulia

PNL şi-a oficializat dominaţia politică în Alba odată cu constituirea Consiliului local Alba Iulia. Primarul Mircea Hava a depus jurământul, iar în cele două posturi de viceprimar au fost reconfirmaţi Paul Voicu şi Gabriel Pleşa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Consiliul Local Alba Iulia, PNL a câştigat, în urma scrutinului din 5 iunie, 12 mandate, PSD – 5, ALDE – 2, PMP – unul, alt mandat fiind obţinut de candidatul independent Mircea Trifu.
 
După validarea mandatelor şi depunerea jurmântului de către Mircea Hava, consilierul PNL Cornel Sandu i-a propus viceprimari pe Paul Voicu şi pe Gabriel Pleşa, aceştia acceptând propunerea. Consilierul independent Mircea Trifu l-a propus viceprimar pe Ovidiu Jidveian (ALDE), care a refuzat propunerea, iar Marius Popescu (ALDE) l-a propus pe Vasile Crişan (PSD), care a refuzat la rândul său.
 
Paul Voicu şi Gabriel Pleşa au fost realeşi viceprimari ai municipiului Alba Iulia, pentru un nou mandat, cu 13 voturi pentru, trei voturi împotrivă, alte două voturi fiind anulate. La şedinţă au participat 12 membri – PNL, trei – PSD, doi – ALDE şi candidatul independent Mircea Trifu.
 
”Pe ei vreau să-i felicit (locuitorii din Alba Iulia - n.r.) pentru că de 20 de ani am lucrat împreună şi lucrurile se văd. Pe ei pentru că au înţeles că dacă avem continuitate şi ştim să lucrăm putem să facem lucruri bune. Pe ei pentru că nu s-au lăsat amăgiţi de toate minciunile şi promisiunile care au curs pe conducta electorală. Pe minunaţii albaiulieni pentru că sunt aşa cum îi ştiu de mai bine de 20 de ani, oameni care nu se pot pleca în faţa minciunilor şi a promisiunilor electorale. Lor le mulţumesc şi pe ei îi felicit. Domnilor consilieri, ne aşteaptă patru ani de lucru. Alba Iulia, aşa cum a fost de 20 de ani, va fi aici pe masa dvs.. Vă rog să înţelegeţi că aici lucrăm pentru oraş (…) Vă asigur că aici în următorii patru ani se va face administraţie. Vreau să vă spun că pentru oricare dintre dvs., nu doar pentru cei din PNL, uşa mea este deschisă”, a spus Mircea Hava după ce a depus jurământul.
 

Cei 21 de consilieri care compun Consiliul local în mandatul 2016 - 2020: Paul Voicu, Pleşa Gabriel Codru, Sandu Cornel Stelian, Andronescu Rodica, Popescu Emil, Popa Pavel, Tudoraşcu Raul Sebastian, Lupea Gabriel, Pocol Dorin, Haşa Cătălin, Ignat Alin, Domuţa Iulius Viorel – din partea PNL (următorul pe lista liberalilor este Costinaş Marius Adrian); Clepan Dimitrie-Horaţiu, Crişan Vasile, Medrea Bogdan, Bumbu Nicolae, Bunea Ioan-Iulian – din partea; Ovidiu Jidveian, Marius Popescu – din partea ALDE; Angela Moldova – din partea PMP; Mircea Trifu – candidat independent. 

Din lista consilierilor locali validaţi, este posibil ca Raul Tudoraşcu să renunţe la mandat. Potrivit unor surse, acesta va fi noul director AIDA-Transport Loca, post rămas vacant după ce Dorin Nistor a obţinut mandatul de primar la Sebeş. Următorul pe lista candidaţilor PNL la CL este avocatul Marius Costinaş (locul 13), care ar intra astfel în componenţa Consiliului Local. Schimbările vor fi făcute însă abia după ce Tudoraşcu va fi confirmat în funcţia de la AIDA-Transport Local, structura care gestionează transportul public de persoane în oraş şi în câteva comune limitrofe.
 
La alegerile din 5 iunie, liberalii au obţinut majoritate de peste 54 la sută în Consiliul Local Alba Iulia. PSD a câştigat un scor de 23,34%, ALDE – 6,17% , PMP – 5,87% şi candidatul independent Mircea Trifu – 5,65%. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: