Ministrul Grindeanu a verificat lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, „fără să ştie nimeni“. Când se deschide traficul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona unde circulaţia se va desfăşura pe un singur sens. Foto captură video youtube Z
Zona unde circulaţia se va desfăşura pe un singur sens. Foto captură video youtube Z

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat stadiul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii sebeş - Turda, „fără să ştie nimeni“.

UPDATE Ministrul Sorin Grindeanu a anunţat că tronsonul de autostradă va fi deschis traficului marţi după-amiază, 30 noiembrie 2021. 

”Astăzi (luni - n.r.) i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct şi care sunt beneficiarii, şi anume CNAIR şi având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore, care pot fi terminate până mâine, odată cu finalizarea acestor lucrări, mâine după-amiază se va da drumul pe lotul 2 Sebeş-Turda, cu restricţiile anunţate de vineri, şi anume acel kilometru unde va fi circulaţia pe o singură bandă”, a declarat ministrul. 

Textul iniţial: Segmentul de autostradă în lungime de 24,25 kilometri va fi deschis, potrivit noului ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, în ciuda problemelor care mai sunt încă în zonă. 

Ministrul spune că a intrat pe acest tronson vineri seară „fără să ştie, nimeni”, alături de un coleg din Parlament, şi l-a testat.

”Dacă nu e nimic care să pună în pericol siguranţa celor din trafic, vom da drumul la acest lot, îmi voi asumă acest lucru. Este noaptea minţii să ai 25 de kilometri de autostradă gata, să nu îi inaugurezi, să nu cauţi o soluţie astfel încât pe acel kilometru să existe restricţii şi să stai cu acest lot până la primăvară când permit lucrările”, a declarat Sorin Grindeanu.

Zona cu probleme se întinde pe circa 1 kilometru, unde, din cauza unei alunecări de teren, se va circula pe un singur sens până în primăvara anului viitor. Se vor da în circulaţie, în total, 28.75 kilometri de autostradă. Planul iniţial susţinea deschiderea traficului pe data de 1 decembrie 2021. 

Pe lângă lotul 2 lung de 24,25 de kilometri, se vor deschide traficului auto şi 1,5 kilometri din lotul 1, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, respectiv 3 kilometri din lotul 3, în zona de ocolire a municipiului Aiud. Autostradă A10, de la Sebeş la Turda, va fi prima din România pe care se va circula de la un capăt la altul, pe distanţa celor aproximativ 70 de kilometri. 

Lucrările la Autostrada Sebeş - Turda au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale. A10 face legătura între autostrăzile A1 şi A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020 a fost deschis lotul 1, între Sebeş şi Alba Iulia.

Vă mai recomandăm:

 

Cum va arăta parada militară de Ziua Naţională, de la Alba Iulia. Sute de militari vor defila prin oraş

 

Cum arată lotul 2 din autostrada A10 Sebeş - Turda cu câteva zile înainte de deschiderea circulaţiei VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite