Ministrul Mihnea Costoiu după dezastrul de la simularea examenului de Bacalaureat: „Nu excludem posibilitatea de a reduce dificultatea subiectelor“

Ministrul Mihnea Costoiu după dezastrul de la simularea examenului de Bacalaureat: „Nu excludem posibilitatea de a reduce dificultatea subiectelor“

Ministrul delegat, Mihnea Costoiu

Prezent vineri la Alba Iulia, ministrul delegat Mihnea Costoiu s-a declarat nemulţumit de rezultatele elevilor la simulările examenelor naţionale. Ministrul a precizat că, în următoarea perioadă, vor fi luate măsuri pentru îmbunătăţirea pregătirii elevilor, iar dintre acestea nu este exclusă posibilitatea de reducere a gradului de dificultate a subiectelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Evident că nu suntem mulţumiţi de rezultatele elevilor la simulările examenelor naţionale, atât la Bacalaureat cât şi la Evaluarea Naţională. În perioada următoare, inspectoratele şcolare vor lua măsuri prin care să încercăm să îmbunătăţim pregătirea tinerilor precum şi o adaptare a subiectelor acolo unde este nevoie. Nu pot să mă feresc să spun că rezultatele sunt nemulţumitoare. Lucrăm la acest subiect”, a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior..
 
Referitor la reducerea gradului de dificultate a subiectelor, Costoiu a spus că nu se exclude această posibilitate, însă nu va fi principala măsură pentru mărirea gradului de promovabilitate a elevilor: „Dacă se constată că în anumite zone au fost probleme suntem deschişi să facem şi acest lucru însă soluţia nu este reducerea gradului de dificultate a subiectelor pentru a avea un grad de promovabilitate mai mare. Soluţia este o pregătire mai bună. Dacă se vor constata probleme în mod special nu excludem acest lucru, dar nu aceasta este principala măsură”.
 
Atât actualul ministru Mihnea Costoiu, cât şi fostul ministru, Ecaterina Andronescu, sunt de părere că simulările sunt folositoare elevilor şi că au rolul de a-i mobiliza să se pregătească mai bine pentru examene.„Sunt necesare aceste simulări pentru ca tinerii să fie confruntaţi cu o realitate înainte de examene. Este ca un antrenament. Oricare om care încearcă să aibă o performanţă se antrenează într-un fel sau altul în toate domeniile”, a spus Costoriu
 
„Eu cred că simulările sunt necesare şi cred că dacă s-ar fi trecut notele în catalog interesul ar fi fost un pic mai mare. Oricum acestea ar trebui să reprezinte semnale foarte grave de atenţie faţă de profesori şi părinţi, care să mobilizeze elevii să se pregătească mai bine pentru examen. Întotdeauna, simulările sunt sub nivelul examenelor, din punct de vedere al rezultatelor şi lucrul acesta este gândit cu bună ştiinţă, ca să fie mai important semnalul pe care îl determină”, a completat Ecaterina Andronescu. Aceasta a primit vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la eveniment fiind prezent şi ministrul Costoiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările