Ministrul Mediului promite un laborator auto performant pentru Alba destinat măsurării calităţii aerului

Ministrul Mediului promite un laborator auto performant pentru Alba destinat măsurării calităţii aerului

Locuitorii din Sebeş au solicitat de mai mulţi ani un laborator performant care să analizeaze calitatea aerului

Judeţul Alba ar urma să primească, până la sfîrţitul anului, un autolaborator pentru analiza calităţii aerului, potrivit ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentă la Alba Iulia pentru a-şi prezenta bilnţul după şase luni de mandat, ministrul a declarat că maşina pentru acest autolaborator a fost achiziţionată şi urmează să înceapă procedura de licitaţie pentru echipamentul despre care spune că doreşte să fie de ultimă generaţie. 
 
„Atunci când am părăsit Ministerul Mediului avea deja banii prinşi în buget pentru ca Alba să beneficieze de un autolaborator, ţinând cont de numărul de agenţi economici care folosesc anumite substanţe care pot să fie dăunătoate. Au fost mai multe autolaboratoare pe planul de investiţii pe care eu l-am aprobat. Din păcate în cele 400 de zile ale guvernării tehnocrate, şi în domeniul acesta şi-au găsit amorţeala şi a trebuit să revin la minister ca să putem să rebugetăm şi să facem un plan de achiziţii pentru aceste autolaboratoare. Două dintre acestea au fost achiziţionate”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
 
Ministrul a declarat că în ceea ce priveşte judeţul Alba, maşina este cumpărată şi trebuie achiziţionate echipamentele care trebuie să fie „obligatoriu de ultimă generaţie” şi pentru care există buget, iar următorul pas este lansarea licitaţiei pentru cumpărarea echipamentului.
 
„Alba va avea un astfel de autolaborator. Că va fi folosit la Alba Iulia, la Sebeş, va fucţiona acolo unde va fi nevoie de el, sau ori de câte ori este nevoie, îl vom deplasa şi în alte judeţe. Eu sper ca undeva până la sfârşitul anului să avem aceste echipamente” a mai spus Graţiela Gavrilescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările