Ministerul Justiţei vrea cheltuieli de judecată de la Augustin Lazăr în procesul privind suspendarea revocării. Instanţa a amânat pronunţarea

Ministerul Justiţei vrea cheltuieli de judecată de la Augustin Lazăr în procesul privind suspendarea revocării. Instanţa a amânat pronunţarea

Curtea de Apel Alba Iulia a finalizat marţi, 21 mai 2019, procesul prin care fostul procuror general Augustin Lazăr a solicitat suspendarea procedurii de revocare din funcţie. Instanţa a stabilit ca termen de pronunţare data de 28 mai 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocatul lui Augustin Lazăr a cerut, la termenul anterior, încetarea procesului în care acesta a contestat propunerea de revocare din funcţie, motivând că a încetat calitatea clientului său, de procuror general, prin pensionare. 

Ministerul Justiţiei a solicitat obligarea lui Augustin Lazăr la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 3.200 de lei reprezentând cheltuielile consilierului juridic cu deplasarea de la Bucureşti la Alba Iulia.

Foarte probabil, magistratul va lua act de această solicitare şi va constata încetarea procesului dintre cele două părţi. Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018.  Ulterior, procurorul general a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, pe 2 noiembrie 2018, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie. Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. 

Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul. Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare, la sfârşitul lunii aprilie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: