Mii de vizitatori şi sute de comercianţi participă, la Blaj, la cel mai vechi târg de căciuli din ţară

Mii de vizitatori şi sute de comercianţi participă, la Blaj, la cel mai vechi târg de căciuli din ţară

Târgul căciulilor de la Blaj este cel mai mare din ţară

Mii de vizitatori şi sute de comercianţi sunt aşteptaţi vineri, 6 decembrie, la tradiţionalul „Târg al căciulilor” de la Blaj, organizat, de peste 200 de ani, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tarabele comercianţilor vor împânzi Bulevardul Republicii şi străzile adiacente, iar circulaţia rutieră va fi restricţionată în zonă, începând de joi, de la ora 15:00, până vineri seara, la ora 21:00.
 
Aproximativ 200 de comercianţi şi-au anunţat participarea la ediţia din ac an a „Târgului căciulilor” de la Blaj. Toate cele 360 de locuri amenajate pe Bulevardul Republicii şi pe străzile adiacente  au fost deja rezervate. Suprafaţa unui loc de comercializare a mărfii este de 3x3 m, mulţi comercianţi plătind deja pentru mai multe locuri. Taxa pentru închirierea spaţiului este de 150 lei/eveniment, pentru spaţiile ocupate cu corturi în suprafaţă de 9 mp şi 15 lei/ml/eveniment, pentru spaţiile ocupate cu o dimensiune mai mică de 9 mp.
 
Şi în acest an sunt aşteptaţi tradiţionalii „căciulari”, denumirea populară a comercianţilor de articole din blană, care vor putea fi găsiţi în zona centrală a târgului. Alături de aceştia se vor afla comercianţi cu o gamă variată de mărfuri: haine, jucării, încălţăminte, produse cosmetice, veselă, obiecte de feronerie, ornamente de Crăciun şi, bineînţeles, halviţa şi turta dulce, care de sute de ani reprezintă deliciul atât al celor mici, cât şi al adulţilor. Toate acestea, alături de nelipsitele tarabe cu mâncare şi băutură, care completează spiritul de sărbătoare pe care îl aduce „Târgul căciulilor”!
 
 
Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind şi cel care stabilea, oarecum, preţul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului. Astăzi, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.
 
 
Traficul autovehiculelor va fi oprit, începând de joi, 5 decembrie, de ora 15:00, până vineri, 6 decembrie, ora 21:00, în zona centrală a Blajului, pe Bulevardul Republicii şi pe străzile Popa Şapcă, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Şaguna şi Episcop Ioan Lemeny.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările