Mesaje internaţionale pentru STP Alba Iulia, cel mai bun transportator cu autobuze din Europa

Mesaje internaţionale pentru STP Alba Iulia, cel mai bun transportator cu autobuze din Europa

Directorul STP Alba Iulia, Stelian Nicola (mijloc), a primit premiul de excelenţă din partea IRU

Premiul de excelenţă oferit STP Alba Iulia de către IRU (Uniunea Internaţională a Transportului Rutier) pentru Cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013) atrage suportul unor organizaţii internaţionale pentru operatorul de transport public din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul general al UITP (Asociaţia Internaţională pentru Transport Public), Alain Flausch şi managerul pentru Europa Centrală şi de Est, Artur Perchel, au transmis o scrisoare de felicitare pentru premiul obţinut.
 
”În numele UITP, am dori să vă felicităm călduros pentru câştigarea prestigiosului IRU Bus Excellence Award 2013 (…) Ne bucurăm în mod particular pentru faptul că acest premiu ajunge la unul dintre cei mai activi membri ai noştri. Este un succes care poate inspira mai ales companii din Europa Centrală şi de Est care în ultima vreme reuşesc să atingă şi chiar să depăşească standardele europene de transport public. Folosind această ocazie, dorim să subliniem cât de mult apreciază UITP implicarea activă a STP ca membru al organizaţiei noastre, în special în Comitetul pentru Autobuze. Suntem foarte interesaţi ca STP să îşi continue implicarea în forumul UITP şi în alte organisme de lucru ale asociaţiei”, se arată în scrisoare.
 
În acelaşi document, secretarul general al UITP, Alain Flausch şi-a exprimat dorinţa de a vizita STP şi oraşul nostru, anul viitor şi a adresat, de asemenea, o invitaţie către transportatorul din Alba Iulia la Bruxelles, pentru a discuta detaliat despre viitoarele proiecte comune. De menţionat că celălalt semnatar al scrisorii, managerul pentru Europa Centrală şi de Est, Artur Perchel, este deja un prieten al oraşului Alba Iulia. Acesta a vizitat oraşul nostru în luna martie a acestui an, când s-a interesat de modul de funcţionare al transportului local şi de îmbunătăţirile realizate în ultimii ani.
 
Societatea de Transport Public (STP) S.A. Alba Iulia a câştigat premiul de excelenţă oferit de IRU (Uniunea Internaţională a Transportului Rutier), acordat o dată la doi ani, pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013), premiu acordat pentru investiţii importante într-o flotă de vehicule confortabile şi ecologice, pentru facilităţile dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi pentru programul său punctual, sistemul integrat de ticketing, gradul de satisfacţie al clienţilor şi politica de informare a călătorilor.“Juriul a răsplătit STP SA Alba Iulia pentru politica sa remarcabilă şi cuprinzătoare care îndeplineşte toate obiectivele campaniei SMART MOVE, şi va deveni, fără îndoială, o sursă de inspiraţie şi un model pentru multe companii din regiune”, a spus Yves Mannaerts, vicepreşedinte IRU, cu prilejul decernării premiului. Potrivit reprezentanţilor IRU, cel mai mult au contat realizările deosebite ale STP într-un timp scurt, într-o zonă a UE în care lucrurile se schimbă de cele mai multe ori prea încet sau în direcţii greşite.
 
Uniunea Internaţională de Transport Public – UITP este o reţea intenaţională pentru autorităţi şi operatori, institute de ştiinţă şi cercetare şi furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de ţări şi se consideră avocatul global al transportului public şi al inovaţiilor din acest sector. STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizaţii, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP din 2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările