Marius Crăciun zis ”Stripăru”, locotenent al interlopului Ion Clămparu, condamnat la 8 ani de închisoare de Tribunalul Alba

Marius Crăciun zis ”Stripăru”, locotenent al interlopului Ion Clămparu, condamnat la 8 ani de închisoare de Tribunalul Alba

Marius Crăciun, zis ”Stripăru”, este arestat în Germania pentru jaf la un magazin de bijuterii

Unul dintre ”locotenenţii” interlopului Ion Clămparu, Marius Crăciun, zis ”Stripăru”, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 8 ani de închisoare. Bărbatul este judecat din 2010 la Alba Iulia pentru infracţiuni de criminalitate organizată. În total, inculpatul a primit 37 de ani de închisoare pentru 15 fapte, dar pedeapsa finală este cea mai mare condamnare (7 ani) majorată de instanţă cu 1 an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius Crăciun, fost luptător de kick-box, a fost judecat de alţi 27 de inculpaţi în dosarul grupării ”Lenis”, care a terorizat Sibiul în perioada 2007 – 2009. ”Stripăru” este arestat în Germania într-o altă cauză, motiv pentru care instanţa de la Tribunalul Alba a decis disjungerea cauzei şi pronunţarea sentinţei separat de restul inculpaţilor. Crăciun a fost condamnat în acest dosar la un total de 37 de ani de închisoare pentru 15 infracţiuni.
 
Cele mai mari pedepse, de câte 7 ani închisoare, au fost aplicate pentru aderare şi constituire grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acesta a primit câte 2 ani după gratii pentru 6 fapte de şantaj. Alte infracţiuni reţinute în sarcina acestuia sunt violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri, port fără drept al cuţitului în public. Tribunalul Alba a decis contopirea pedepselor în cea mai mare, de 7 ani de închisoare în regim de detenţie, pe care a majorat-o cu 1 an până la 8 ani după gratii.
 
”Deduce din durata pedepsei reţinerea, arestarea preventivă şi arestul la domiciliu, astfel: - de la 10.06.2009 la 4 octombrie 2010; - de la 09.09.2013 la 30 iunie 2014. Constată că la data de 27 ianuarie 2015 s-a dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă în lipsă pe 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă şi s-a emis şi un mandat european de arestare preventivă. La acest moment inculpatul se află în executarea unei pedepse privative de libertate în Germania – Penitenciarul Saarbrucken, motiv pentru care nu a fost executat mandatul european de arestare preventivă emis în prezenta cauză, iar inculpatul a participat la ultimele termene de judecată prin videoconferinţă. Confiscă de la inculpat o bâtă de baseball cu o dungă roşie şi una albastră în lungime de cca. 20 cm. Obligă pe inculpat la 1.600 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului ocazionate la urmărire penală şi 8.000 lei ocazionate în cursul judecăţii. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 05.10.2015”, se mai susţine în minuta instanţei de judecată. 
 

A fugit din România cu identitate falsă

 
Marius Crăciun a fugit din România la puţin timp după ce a fost eliberat, în februarie 2015, cu identitate falsă. A trecut prin Germania, unde unde a participat la un jaf asupra unui magazin de bijuterii şi a rănit grav o persoană, după care a ajuns în Spania. Poliţia spaniolă avea informaţii că acesta a ajuns sub identitate falsă în Spania pentru a prelua conducerea unui grup infracţional al cărui şef a fost Ion Clămparu. Poliţiştii spanioli l-au expulzat în Germania. Prima sentinţă pentru restul inculpaţilor din clanul ”Lenis” se va pronunţa la Tribunalul Alba în 19 octombrie 2015.
 
”Începând cu anul  2007 şi până în prezent, mai multe persoane rămase în libertate după destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, ex. gruparea TÂMPLARU şi/sau liberate din penitenciar după executarea unor pedepse privative de libertate, precum şi alte persoane cunoscute ca făcând parte din “lumea interlopă” din Mun. Sibiu, ex. gruparea constituită în zona barului LENIS, s-au unit într-o singură grupare de dimensiuni foarte mari (aproximativ 40-50 pers.), care şi-a propus ca scop obţinerea supremaţiei în cadrul cluburilor de noapte, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc din Sibiu
 
În acest scop, membrii grupării au săvârşit o multitudine de fapte antisociale, cu violenţă, creând în mod deliberat, un sentiment pronunţat de teamă, chiar teroare în rândul patronilor cluburilor, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc, clienţilor acestora şi agenţilor de pază ai acestor societăţi. Atingerea acestui obiectiv, avea ca şi scop final obţinerea prin şantaj, în mod mascat, de importante sume de bani cu titlu de taxă de protecţie şi chiar săvârşirea de tâlhării, a căror sesizare nu era făcută de persoanele vătămate din cauza sentimentului de teamă indus acestora, uneori persoanele vătămate fiind determinate să-şi retragă plângerile depuse sau  să îşi modifice declaraţiile din acelaşi motiv”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor DIICOT Alba Iulia.
 

„Tantana“, colaboratorul procurorilor din clanul „Lenis“ Sibiu, condamnat la 8 ani de închisoare

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările