Marea anvelopare de la Alba Iulia. Peste 1.200 de apartamente vor fi izolate termic în urma unei investiţii de 40 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de anvelopare a blocurilor sunt în plină desfăşurare la Slatina

Peste 1.200 de apartamente din Alba Iulia vor beneficia de lucrări de anvelopare în cadrul unui poriect de investiţii în valoare de aproximativ 40 de milioane de lei, finanţat parţial din fonduri europene.

În total, este vorba despre 1.215 de aparamente din 13 blocuri de locuinţe. Primul lot, de 5 blocuri de locuinţe, include 667 de apartamente, situate în cartierul Cetate, pe B-dul 1 Decembrie 1918 şi B-dul Transilvaniei (blocurile M1-M6B, M7A-M12, 62, 35) şi strada Cloşca (bloc CH1).

Valoarea totală a proiectului este de 18.983.976,16 lei, din care 10.570.651,10 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este din 19 martie 2019 până la sfârşitul lunii martie 2020.

   

Lotul 2 include 8 blocuri cu un număr total de 548 de apartamente, situate pe străzile: B-dul Transilvaniei (blocurile 14A, 13B), Cloşca  (bloc CF11), B-dul Revoluţiei 1989 (bloc MV 1-MV 7), Calea Moţilor (bloc MV 2-MV 12), Ampoiului (bloc D3-D4), Gheorghe Sincai şi Republicii (bloc D2-D3),  Livezii (bloc 8). Valoarea totală a proiectului este de 21.671.461,40 lei, din care 9.272.803,49 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este din 19 martie 2019 până la sfârşitul lunii martie 2020.

Dincolo de costurile reduse pentru fiecare locatar în parte, de la proiect la executarea lucrărilor, sunt şi alte avantaje: creşterea valorii imobiliare a apartamentelor, corectarea opacităţii clădirilor, trecând de la suportabil, la agreabil, altfel spus locuitorii vor trece la nivelul următor de confort. În plus, majoritatea străzilor pe care sunt amplasate blocurile se află la mai puţin de 1 km de Cetatea Alba Iulia, o poziţie cheie pentru imaginea de ansamblu al acestui obiectiv turistic de renume naţional şi internaţional, precizează primăria.

Se vor realiza lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare din lemn sau metal existente la camerele de locuit şi balcoane, inclusiv cele destinate accesului în blocul de locuinţe; izolarea termică a pereţilor exteriori, aplicarea suportului pentru tencuială decorativă;  termo-hidroizolarea teraselor (planşeul peste ultimul etaj) cu strat termoizolant din plăci de polistiren de înaltă densitate; construire şarpante. Se vor mai realiza şi lucrări pentru reabilitarea lifturilor (unde este cazul), termoizolarea planşeului peste parter, montarea de glafuri interioare din PVC şi exterioare din aluminiu vopsit electrostatic. 

 „Proiectul este gândit în aşa fel încât necesarul de căldură pentru apartamentele în cauză să se reducă cu peste 40% faţă de nivelul actual, scăzând atât consumul de energie cât şi emisiile poluante. Vrem ca într-un oraş european să avem condiţii europene, iar blocurile învechite să ofere standarde normale de locuit”, spune Voicu Paul, viceprimar cu atribuţii de primar. Blocurile ar urma să fie modernizate până la finalul lunii martie, anul viitor.

Citiţi şi:

 

Şcoala SF de la Ciugud, comuna celebră din Alba: tehnologie inteligentă chiar şi la baie, table interactive, ore transmise live pe internet, tablete în loc de cărţi

 

Acţionarul majoritar de la Roşia Montană a adunat 20 de milioane de dolari pentru a finanţa procesul cu România. Miza - 4,4 miliarde de dolari

 

Peştera din Apuseni unde a fost descoperit cel mai mare craniu de urs de cavernă din România. Legătura cu mineriada din 1990

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite