Mandate europene de arestare pentru doi români acuzaţi de trafic de migranţi în Franţa

Mandate europene de arestare pentru doi români acuzaţi de trafic de migranţi în Franţa

Foto arhivă DIICOT

Doi bărbaţi, căutaţi de autorităţile din Franţa pentru trafic de migranţi, au fost depistaţi de poliţişti şi arestaţi în vederea predării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, vineri, 20 mai 2022, poliţiştii din Sebeş, cu sprijinul poliţiştilor Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au depistat şi reţinut doi bărbaţi, de 30 şi 31 de ani, primul din comuna Şugag, iar cel de-al doilea din comuna Cut.

Cei doi sunt posesorii unor mandate europene de arestare emise de către autorităţile judiciare din Franţa, pentru trafic de migranţi. 

Pentru depistarea celor în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Cei doi au fost prezentaţi autorităţii competente, respectiv Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Au fost reţinuţi şi prezentaţi Curţii de Apel pentru punerea în executare a mandatelor europene. Bărbatul din Şugag a fost arestat preventiv pentru 15 de zile, iar cel din Cut a fost plasat în arest la domiciliu, tot pentru o perioadă de 1 zile. 

Vă mai recomandăm:


Cum s-a dezvoltat transportul public într-un oraş din Transilvania. Persoana care folosea trăsura suspendată


Moment tensionat în Cetatea Alba Iulia. Portretul lui Avram Iancu, lângă statuia principelui maghiar care ar fi vrut să stăpânească „Dacia“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările