Jandarmul care s-a împuşcat în inimă era foarte afectat de valoarea pensiei pe care urma să o primească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmul care s-a sinucis era aproape de momentul pensionării Foto: Facebook/ Jandarmeria Română
Jandarmul care s-a sinucis era aproape de momentul pensionării Foto: Facebook/ Jandarmeria Română

Inspectoratul Judeţean de jandarmi Alba este o instituţie aflată în stare de şoc în aceste zile, după sinuciderea unui angajat cu pistolul din dotare.

Un angajat al unităţii militare, aflat foarte aproape de momentul pensionării, şi-a tras două gloanţe în piept duminică, 21 noiembrie 2021.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani se afla în serviciul de pază al unităţii şi, din senin, a decis să îşi pună capăt zilelor. S-a împuşcat în zona inimii, iar medicii sosiţi imediat la faţa locului nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul acestuia.

A fost deschisă şi o anechetă penală, coordonată de Parchetul Militar din Cluj-Napoca, dar concluzia finală va fi cel mai probabil că a fost vorba despre o faptă de sinucidere.

Bărbatul era cunoscut în rândul colegilor ca o persoană introvertită, care foarte rar se exprima în afară de probemele de serviciu. Cu toate acestea, nimic din comportamentul acestuia din ultima perioadă nu a trădat un asemenea gest, mai ales că la ultima testare psihologică a fost declarat apt. În 2018, bărbatul a fost avansat de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant. 

„Subofiţerul avea 49 de ani, era cadru al unităţii noastre din anul 1994 şi pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu. La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest incident tragic”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Alba.

Surse din rândul colegilor susţin că jandarmul era foarte nemulţumit şi suferea mult din cauza faptului că urma să aibă o pensie de „doar” 3.000 de lei şi nu ştia cum se va descurca cu cheltuielile după ce va ieşi la pensie. Nemulţumirea bărbatului era determinată şi de faptul că alţi colegi de-ai săi care s-au pensionat în ultimii ani au ieşit şi cu pensii de 5.000 de lei. 

Jandarmii, la fel ca toţi angajaţii din sistemul militar, beneficiază de pensie specială, denumită oficial pensie de serviciu. 

Vă mai recomandăm:

 

S-a încheiat asfaltarea DN 75, drumul din Apuseni care nu a mai fost modernizat de peste 30 de ani VIDEO

 

Schitul pustnicului din Apuseni care umbla desculţ chiar şi iarna. De ce era considerat „văzător cu duhul”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite