Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit în Alba Iulia. Competiţie cu canotci pe râul Mureş

Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit în Alba Iulia. Competiţie cu canotci pe râul Mureş

Concursul de vâslit în canotci are loc pe râul Mureş

Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit la Alba Iulia. „Descoperă Rowmania”, competiţia de vâslit în canotci de 10+1, ajunge pentru al patrulea an consecutiv în „Cealaltă Capitală”. Cei mai activi dintre locuitorii oraşului sunt aşteptaţi să se întreacă în competiţia de sâmbătă, 6 august, din zona podului peste Mureş (cartierul Partoş, ieşirea spre Sebeş).

Ştiri pe aceeaşi temă

Albaiulienii sunt invitaţi cu mic, cu mare, la o întâlnire cu natura, cu canotca, distracţia şi voia bună. Bineînteles, indiferent de vârstă, constituţie sportivă sau de experienţă şi exclusiv in compania marelui campion Ivan Patzaichin. Participarea la competiţia de vâslit în canotci de 10+1 locuri este gratuită, iar câştigătorii concursului vor reprezenta Municipiul Alba Iulia în finala naţională „Descoperă Rowmania”, care se va desfăşura pe data de 28  august, la Tulcea. Îscrierile se pot face şi la faţa locului, în ziua concursului. Accesul este gratuit.
 
Distanţa pe care se va organiza concursul va fi de 200 metri, iar culoarele vor fi delimitate prin balize. Totodată, pe o porţiune a Mureşului, participanţii care s-au înscris în concurs sau alţi amatori, pot sa vâslească gratuit, concomitent cu desfăşurarea concursului, în canotci şi ambarcaţiuni puse la dispoziţie de organizatori, iar concurenţii vor primi tricouri personalizate. Pentru a asigura confortul şi siguranţa participanţilor, la locul evenimentului gazdele vor pune la dispoziţie veste de salvare, echipaje de intervenţie, corturi, scaune şi apă plată gratuită.
 
Obiectivul campaniei este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotcile, ca activitate vâslitul, ca main drive – competiţia şi ca inspiraţie – mişcarea Rowmania şi iniţiatorul acesteia, Ivan Patzaichin. Rolul acestui eveniment este şi acela de a crea coeziune în comunitatea locală, prin punerea în valoare a unui spaţiu public de socializare şi prin asigurarea unor activităţi de agrement şi oportunităţi de activităţi conexe.
 
„Pur şi simplu suntem sufocaţi de marea de pretenţii certe şi capcana prezentului, uitând că avem nevoie de foarte puţin pentru a ne simţi liberi şi fericiţi. Cred că dincolo de a fi un mare campion, Ivan Patzaichin s-a înscris într-o competiţie a vieţii, explicând prin propriul talent o lecţie: toate obişnuinţele venite în cascadă ne fac să uităm cât de importante sunt natura, echilibrul, prietenii şi spiritul de echipă. Acesta nu este un eveniment de etalat zorzoane pe o scenă, ci este coperta cărţii despre cum ar trebui să fie viaţa noastră. În timp ce alte modele reciclate se străduiesc să ne înveţe succesul, Patzaichin şi Rowmania reprezintă echipajul, forţa pe care ţi-o dau statornicia şi natura”, a declarat Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.
 
Nu în ultimul rând, este un proiect inspiraţional, avându-l în centru pe Ivan Patzaichin, al cărui obiectiv este promovarea mişcării în aer liber, în ambarcaţiuni cu vâsle, pentru o mai bună înţelegere a naturii.
„Sunt foarte incântat sa fiu prezent pentru al patrulea an consecutiv la Alba Iulia şi abia astept să descopăr din ce în ce mai mulţi oameni care se bucură de mişcarea în natură, alături de prieteni.  Sunt de asemenea bucuros că se formează o tradiţie, pentru ca mişcarea pe care am pornit-o nu a avut ca scop doar promovarea traseelor pe apă, ci şi să atragem atenţia asupra patrimoniului extraordinar pe care îl reprezinta apele, de care însă trebuie să avem grijă, ca sa ne putem bucura în continuare de ele, şi după noi, copiii noştri. Aşadar, îi aştept pe toţi iubitorii de natură să începem weekend-ul pe apă, pe malul Mureşului”, a declarat marele campion  Ivan Patzaichin.
 
Programul evenimentului
Sâmbătă 6 august  – zona Podului peste Mureş (Partoş, Alba Iulia)
Orele 9.30 – 11.00 Înscrierea participanţilor (echipe)
Orele 10.00 – 10.45 Antrenamente şi demonstraţie de vâslit cu Ivan Patzaichin şi CS Unlimited
Orele 11.45 – 12.00 Stabilirea ordinii de intrare în concurs şi şedinţa tehnică (instructaj)
Orele 12.00 – 13.45 Desfăşurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
Orele 14.00 – 14.30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1
 
Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional şi urmăreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările