Italian condamnat la închisoare pentru un jaf la o casă de schimb din Alba Iulia

Italian condamnat la închisoare pentru un jaf la o casă de schimb din Alba Iulia

Italianul în 2010, la momentul reţinerii după jaful de la casa de schimb

Un cetăţean italian, autor al unui jaf la o casă de schimb din Alba Iulia în anul 2010, a fost condamnat de pedeapsa de 5 ani de închisoare. Giovanni Granieri este în închisoare pentru tentativă de omor iar noua pedeapsa se va contopi cu cea veche. În total trebuie să stea după gratii 9 ani şi 6 luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima decizei în dosarului jafului de la casa de schimb Prima Exchange din Alba Iulia a fost pronunţată miercuri 9 aprilie 2014, după patru ani de proces, la Judecătorie. Italianul Giovanni Granieri a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, dar cea mai importantă este cea de 5 ani pentru tâlhărie în formă calificată.
 
Bărbatul a mai primit 1 an de închisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras, 6 luni pentru fals în declaraţii, 1 an pentru uz de fals în formă continuată şi 4 luni pentru instigare la fals în înscrisuri oficiale. Toate aceste pedepse s-au contopit în cea mai mare, de 5 ani de închisoare.
 
Giovanni Granieri este, însă, în închisoare din anul 2010 când a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor. Fapta a avut loc la Zlana în 2007. Italianul a înjunghiat două persoane, în urma unei dispute pentru o femeie. Instanţa a dispus contopirea noii pedepse cu cea veche, stabilind în final că italianul va petrece după gratii 9 ani şi 6 luni. În aceste condiţii, dacă nu va ieşi condiţionat, bărbatul va scăpa de închisoare în 2019.
 
Jaful de la casa de schimb a avut loc în 21 februarie 2010. italianul a sustras suma de 5.540 euro şi 400 lei. Bărbatul a determinat-o pe casieriţă să iasă afară după ce a răsturnat panoul pe care erau afişate valorile de schimb. Femeia a fost agresată şi atacată cu un spray lacrimogen. Granieri a mai fost obligat să plătească şi despăgubiri de 3.400 de lei şi cheltuieli de judecată de 2.700 de lei. Judecătorul a mai dispus confiscarea de la inculpat a sumei de aprope 22.000 de lei. Decizia Judecătoriei poate fi contestată la Curtea de Apel.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: