Investiţie de 6 milioane de euro la compania minieră Cupru Min Abrud. Licitaţie internaţională pentru achiziţionarea a două linii de flotaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cupru Min SA Abrud, titularul licenţei de exploatare a celui mai mare zăcământ de cupru din România, organizează o licitaţie internaţională pentru achiziţionarea a două linii de flotaţie, fiecare cu capacitatea de 315 de tone.

În preţ, ofertanţii vor trebui să includă proiectarea, achiziţia utilajelor, a lucrărilor de construcţie şi montaj, dar şi punerea lor în funcţiune la Uzina de Preparare Dealul Piciorului, comuna Lupşa. Investiţia ar urma să aibă ca efect creşterea gradului de recuperare a metalului din concentrat.

Valoarea estimată investiţiei este estimată la circa 6 milioane de euro, însă preţul final poate diferi în funcţie de ofertele primite. Licitaţia va avea loc în data de 5 martie 2019, la sediul companiei, iar durata contractului va fi de 18 luni. ”Ofertele vor fi depuse în limba română şi engleză, cu valabilitate de 90 zile de la deschidere. Deschiderea plicurilor va avea loc pe data de 05 martie 2019, ora 12:00 la sediul societăţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Documentaţia de atribuire se poate obţine gratuit de la serviciul achiziţii, în baza unei solicitări scrise care va cuprinde toate datele de identificare fiscală şi de contact ale operatorului economic interesat, începând cu data de 07 ianuarie 2019. Documentaţia de atribuire se poate ridica personal, prin curier împuternicit sau poate fi transmisă prin email”, se arată într-un anunţ făcut public de societate.

Imagine indisponibilă

Achiziţia se va realiza din fonduri proprii şi va fi una foarte importantă pentru menţinerea în piaţă a uneia dintre puţinele companii româneşti cu capital de stat, aflate pe profit. Tehnologia actuală este din anii 80, de pe vremea demarării exploatării zăcământului şi nu mai face faţă din punct de vedere tehnic.

cuprumin alba

Cupru Min SA a avut în 2017 o cifră de afaceri netă de 149 de milioane de lei şi un profit net de 5,6 milioane de lei valori mai mari cu circa 15% faţă de anul anterior. Compania este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracţia de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere şi valorificarea concentratului cupros şi a metalelor preţioase. Pentru 2018 nu au fost făcute publice rezultatele economice, dar estimările de la începutul anului trecut arătau o valoare a profitului de 37,3 milioane de lei. Potrivit planului de afaceri al firmei se estimau venituri totale de 180 de milioane de lei şi cheltuieli de 142 de milioane de lei.

Imagine indisponibilă

Explotarea minieră din Apuseni a încheiat în 2017 un contract cu compania chineză Merlion Resources pentru vânzarea a 80.000 de tone de concentrat de cupru pe o perioadă de doi ani. Cupru MIn exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României. Pentru 2018, planul de investiţii a prevăzut cheltuirea sumei de 65 de milioane de lei (14 milioane euro). Societatea are circa 550 de angajaţi.

Citiţi şi:

 

Afacerea în agricultură care aduce profit de 8.000 de euro la hectar: „În al şaselea an se amortizează investiţia iniţială“

 

Romsilva, ”îngenuncheată” în instanţă. Trebuie să plătească despăgubiri de peste 100.000 de lei pentru exploatarea fără drept a masei lemnoase

 

Şi-a dat în judecată fosta soţie pe motiv că îi ”ţinea sub observaţie viaţa privată”. Ce motive a invocat reclamantul supărat că a fost făcut de ruşine

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite