Inventivitatea vânzătorilor de ”artificii”. Unde au ascuns produsele pirotehnice pentru a nu fi găsite de poliţişti

Inventivitatea vânzătorilor de ”artificii”. Unde au ascuns produsele pirotehnice pentru a nu fi găsite de poliţişti

Materiale pirotehnice confiscate la Alba Iulia

Poliţiştii din Alba Iulia au confiscat în 27 şi 28 decembrie aproape 3.000 de articole pirotehnice în urma controalelelor efectuate în piaţa principală a oraşului. Vânzătorii le ţineau ascunse în locuri dintre cele mai naşteptate pentru a nu fi găsite de oamenii legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 3.000 de articole cu conţinut pirotehnic au fost confiscate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, în urma unor controale făcută într-o piaţă din municipiul Alba Iulia. Poliţiştii au depistat 6 persoane ce ofereau spre vânzare, fără drept, astfel de articole.    
 
În zilele de 27 şi 28 decembrie a.c., poliţiştii  Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au desfăşurat mai multe controale în zona uni pieţe din municipiul Alba Iulia, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor legate de comercializarea articolelor cu conţinut pirotehnic.
 
Cu ocazia acestor controale, au fot depistaţi 6 tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, toţi din Alba Iulia, ce ofereau spre vânzare, articole pirotehnice din categoria F2 (artificii şi petarde). Faţă de aceştia, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.
 
Poliţiştii au găsit şi confiscat 2.972 de astfel de articole, ce erau depozitate, temporar, de către cei 6 bărbaţi, în diferite locuri greu accesabile (pe acoperişul postului de transformare a curentului electric, în tomberoane, sub aparatele exterioare de aer condiţionat, ale unor societăţi comerciale din piaţă).
 

Materiale pirotehnice confiscate la Sebeş

 
Poliţiştii din Sebeş au confiscat peste 5.000 de articole cu conţinut pirotehnic, în urma unor percheziţii la locuinţele unor persoane deţinerea şi comercializarea ilegală de astfel de obiecte. Două persoane sunt cercetate penal.
 
La data de 29 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au identificat un bărbat de 29 de ani şi o femeie de 54 de ani, ambii din municipiul Sebeş, ca persoane bănuite de comiterea infracţiunii de „efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept”.

 
Pentru documentarea activităţii infracţionale a celor doi, în dimineaţa zilei de 29 decembrie a.c., poliţiştii din Sebeş, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au făcut două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au identificat şi ridicat, în vederea confiscării, 5.250 de articole pirotehnice, de diferite categorii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: