Internet wireless în spaţiile publice din Blaj. Patru contracte de aproape 300.000 de lei, obţinute de o singură firmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Primăria Blaj investeşte aproape 300.000 de lei într-un proiect care vizează amplasarea unor puncte de acces la internet în locurile publice din municipiu.

Administraţia locală a finalizat recent un număr de patru proceduri publice de achiziţie care vizează următoarele contracte: achiziţionarea a 11 puncte de acces de exterior în valoare de 59.400 lei; achiziţia de servicii informatice şi de comunicatii pentru funcţionarea unui sistem cu 100 de beaconi fizici de exterior şi 20 virtuali în spaţiile publice în valoare de 197.000 de lei; achiziţia a patru puncte de acces de interior pentru suma de 5.200 de lei şi achiziţia a 100 beaconi fizici şi 20 beaconi virtuali pentru care se va plăti valoarea de 18.000 de lei. Un beacon este dispozitiv în formă de disc, care emite un semnal bluetooth. 

Toate cele patru contracte au fost obţinute de firma Radof Soft SRL Blaj. Proiectul în ansamblu are ca obiect ”implementarea conceptului de interacţiune cu cetăţenii şi turiştii”, Primăria municipiului Blaj neavând în prezent o astel de platformă care să asigura accesul liber la serviciile de internet în spaţiile publice.

”Componentele aferente arhitecturii şi serviciilor de smart city oferite de municipalitate trebuie să fie bazate pe o platformă şi un serviciu de Internet Security prin care utilizatorii să îşi poată securiza conexiunile la Internet şi să îşi poată proteja datele de atacuri şi intruziuni externe. Serviciul trebuie să ofere control asupra utilizării conexiunii Internet şi să permită limitarea sau blocarea accesului utilizatorilor către anumite tipuri de conţinut, site-uri sau aplicaţii”, se precizează în caietul de sarcini aferent  procedurii privind achiziţonarea punctelor de acces. Întregul sistem ar urma să aibă standarde înalte de securitate astfel încât să blocheze viruşii şi mailurile spam ”protejând instantaneu atât calculatoarele şi serverele din reţea, cât şi dispozitivele mobile ce utilizează Internetul”.

”Dintre beneficiile esenţiale pentru cetăţeni platforma şi serviciul de Internet Security trebuie să permită: cât mai multe filtre de securitate pentru traficul fix şi mobil, incluzând protecţie împotriva atacurilor de tip DDoS, phishing şi cryptolocking; traficul prin punctele de acces Wi-Fi fixe şi eventual mobile instalate în cadrul programului municipalitatii să fie curăţat de viruşi, malware şi conţinut maliţios; dispozitivele conectate şi datele celor care se conectează sa fie protejate împotriva intruziunilor şi atacurilor cibernetice”; se mai susţine în documentul menţionat.

Serviciile informatice şi de comunicaţii pentru funcţionarea unui sistem cu 100 beaconi de exterior şi 20 beaconi virtuali în spaţiile publice sunt necesare, potrivit administraţiei locale, pentru promovarea dialogului şi interacţiunii dintre administraţia publică şi cetăţenii şi vizitatorii oraşului Blaj şi vor cuprinde:  o platformă web, cu un modul de “campaign management”, o aplicaţie de mobil (care va purta eventual numele E-Blaj), un integrator de social media, servicii de suport şi instruire şi un modul de raportări şi statistici în timp real. Achiziţiile publice s-au realizat în baza contractului de finanţare cu fonduri europene aferent proiectului ”Municipiul Blaj - Administraţie Publica Eficientă - etapa a II-a”.

Citiţi şi:

 

Se pregăteşte restaurarea cetăţii dacice UNESCO de la Căpâlna. Licitaţie lansată de INP pentru studii şi proiecte tehnice

 

Ţeparul care cumpăra maşini şi apoi „uita“ să plătească diferenţa de preţ, condamnat la închisoare cu executare

 

Procese ieşite din comun. Cazul magistratului care s-a judecat pe sine şi cel al femeii care şi-a dat în judecată partenerul fiindcă nu-i asigura orgasmul

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite