Interlopul „Stripăru“, unul dintre locotenenţii lui Ioan Clămparu, a fost prins în Franţa. Cum s-a lovit la cap în duba poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost locotenet al interlopului Ioan Clămparu, fugit din ţară după ce a fost eliberat din arest, a fost prins în Franţa. Marius Crăciun, zis Stripăru,

Marius Crăciun, cunoscut în lumea interlopă din Sibiu ca şi ”Stripăru”, era căutat prin Interpol de la începutul lunii septembrie. Acesta a fugit din ţară cu câteva zile înainte ca judecătorii să îi schimbe măsura preventivă din control judiciar în arest preventiv. A fost dat în urmărire internaţională şi a fost prins la Lyon, în Franţa.

   

Marius Crăciun este cunoscut ca fiind unul din locotenenţii lui Ion Clămparu. A fost arestat în Spania, unde fugise cu o identitate falsă pentru că în România se afla sub control judiciar după o tâlhărie. În luna mai 2018 acesta a fost reţinut după ce a condus fără permis şi a fugit de poliţiştii care încercau să îl oprească.

La finalul lunii aprilie „Stripăru” a ajuns în arestul IPJ Sibiu după ce a fost acuzat de trafic de droguri, împreună cu mai multe persoane. Crăciun a contestat măsura la Curtea de Apel Alba, unde a obţinut, în iunie 2019, eliberarea sub control judiciar, după ce s-a plâns că în timp ce era transportat în faţa judecătorilor s-a lovit la cap în duba poliţiei.

În momentul în care duba poliţiei a ajuns în parcarea din spatele instituţiei din Alba Iulia, pe unde se face accesul persoanelor arestate, după ce a fost dat jos din maşină, Stripăru a declanşat un veritabil scandal şi a acuzat că s-a lovit în timpul deplasării. Surse neoficiale susţin că Stripăru s-ar fi lovit la cap, după ce şoferul dubei de poliţie a pus o frână. Aceleaşi surse susţin că vina îi aparţine interlopului pentru că a refuzat să îşi pună centura de siguranţă.

Stripăru i-a acuzat pe poliţişti că l-au adus ca pe ”un sac de cartofi”. În final, a fost chemată o salvare care l-a preluat pe arestat şi l-a transportat, sub paza poliţiei, la serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean. După ce a primit tratamentul de rigoare, Marius Crăciun a fost adus la instanţa de judecată, unde a avut noroc. Magistratul a anulat mandatul de arest preventiv emis pe numele acestuia şi a decis să îl plaseze sub control judiciar. Decizia judecătorului nu a avut legătură cu incidentul din duba poliţiei.

Procurorii DIICOT au continuat însă să ceară cercetarea lui în stare de arest preventiv, măsură care a fost impusă de judecătorii Tribunalului Sibiu la data de 4 septembrie. Doar că încă de atunci Marius Crăciun a dispărut, fiind dat în urmărire naţională şi internaţională. În urmă cu câteva zile, poliţiştii din Sibiu au fost informaţi că Marius Crăciun a fost prins şi arestat în Franţa, la Lyon.

Cărciun era unui dintre colaboratorii lui Ioan Clămparu, considerat de presa din Spania unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane, Clămparu, poreclit şi Cap de porc, s-a predat autorităţilor din Spania în toamna lui 2011, Audienţa Naţională spaniolă decizând atunci închiderea românului, pe numele căruia fuseseră emise ordine europene de căutare şi arestare pentru acuzaţiile de exploatare sexuală în Spania şi România. În februarie 2012, Ioan Clămparu a fost condamnat, într-o primă fază, de instanţa locală din Madrid, la 30 de ani de închisoare pentru că a obligat mai multe femei să se prostitueze. Între acestea s-a aflat şi o minoră pe care a obligat-o să avorteze. Ulterior, Clămparu a primit 20 de ani de închisoare.

Citiţi şi:

 

FOTO VIDEO Klaus Iohannis la Alba Iulia: a decorat Drapelul de luptă al Colegiului Militar Naţional şi a făcut o baie de mulţime

 

Când sunt obligatorii anvelopele de iarnă. Şoferii prinşi „în ofsaid“ riscă o amendă de aproape 3.000 de lei

 

Cum acţionau patru hoţi în supermarket-uri din Alba Iulia. Metodele ingenioase prin care furau bunuri şi alimente fără să fie depistaţi

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite