Fostul director al Complexului de Vinificaţie Jidvei, Toader Ignat, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune

Fostul director al Complexului de Vinificaţie Jidvei, Toader Ignat, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune

Toader Ignat a condus Complexul de Vinificaţie în urmă cu peste 10 ani

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat după 8 ani de judecată un dosar de înşelăciune în care fostul director al complexului de vinificaţie de la SC Jidvei SRL, Toader Ignat, a fost judecat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ignat a primit primit 10 ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toader Ignat a fost trimis în judecată în 2005. În 14 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat decizia definitivă în acest dosar, după ce a respins ca nefondate recursurile declarate de părţile din această cauză. Toader Ignat a fost condamnat în 18 octombrie 2010 la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune. Inculpatul mai trebuie să plătească daune de aproximativ 900.000 de lei către DGFP Alba şi societatea Jidvei SRL.
 
Poliţiştii Compartimentului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea de 10 ani pentru înşelăciune, emis luni, 17 iunie, de către Tribunalul Alba. Ignat a fost transportat la Penitenciarul Aiud.
 
Toader Ignat a fost judecat pentru că, prin intermediul societăţii comerciale “Stoian Ignat” SRL din Căpâlna de Jos, la care avea calitatea de asociat unic şi administrator, a pus în vânzare, la benzinăria amplasată în comuna Jidvei, o serie de combustibili falsificaţi, vânduţi către clienţi ca benzină şi motorină. Combustibilii nu erau destinaţi funcţionării motoarelor autovehiculelor şi nu erau purtători de accize şi de taxe de drum, astfel că diferenţa până la preţul real intra în buzunarele "întreprinzătorilor". Din actele depuse la dosar se arată că o mare parte din utilajele agricole, autocamioanele, autoturismele şi vehiculele care funcţionau pe benzină şi motorină din zonă au suferit defecţiuni.
 
Potrivit anchetatorilor, Toader Ignat a pus la punct un mecanism prin care a aprovizionat pompa sa de benzină din comuna Jidvei. cu 5 transporturi în cantitate de peste 140 de tone, cu combustibili inferiori de tip M, P şi Nafta, vânduţi şoferilor ca şi combustibili de calitate. Pentru că are peste 60 de ani, Toader Ignat va executa doar o treime din pedeapsă, respectiv 3 ani şi circa 4 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările