Incident la ÎCCJ: poliţistul Alin Muntean, unul din acuzatorii comisarului Berbeceanu, a leşinat în sala de judecată

Incident la ÎCCJ: poliţistul Alin Muntean, unul din acuzatorii comisarului Berbeceanu, a leşinat în sala de judecată

Alin Muntean (stanga) este inculpat in dosarul comisarului Traian Berbeceanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri un nou termen în dosarul fostului şef al BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu. Sunt audiaţi ca martori şeful SIPI Hunedoara şi doi poliţişti din Alba şi Sibiu. Potrivit unor surse judiciare, în timpul audierilor, inculpatului Alin Muntean – poliţistul judecat în acelaşi dosar pentru fabricarea de probe împotriva comisarului i s-ar fi făcut rău şi a leşinat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instanţa de judecată a programat pentru miercuri la audieri în calitate de martori pe şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Hunedoara, comisarul şef Marius Filimon şi doi poliţişti de la IPJ Alba şi IPJ Sibiu, Baboş Ciprian şi Paliştan Valentin Gabriel.
 
Potrivit unor surse judiciare, în timpul audierilor, inculpatului Alin Muntean – poliţistul judecat în acelaşi dosar pentru fabricarea de probe împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu – i s-ar fi făcut rău şi a leşinat. Ironia sorţii a făcut ca Traian Berbeceanu să fie prima persoană care a sărit să-i acorde primul ajutor. Şedinţa a fost suspendată timp de 30 de minute, timp în care personalul medical al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a intervenit pentru a-i acorda îngrijiri medicale lui Alin Muntean, care s-a lovit la cap după ce a căzut din picioare.

Instanţa a respins, ca tardivă, cererea formulată de inculpaţii Mureşan Ioan, Cean Nicolaie Ioan şi Muntean Alin Mirel privind introducerea în cauză ca părţi responsabile civilmente a Ministerului Public, Ministerului de Interne şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române
 
La audieri participă şi autorii dosarului DIICOT în care Traian Berbeceanu este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional, dar şi fostul şef al BCOO Alba Iulia, care are dublă calitate: atât de inculpat, cât şi de parte vătămată. Poliţistul Alin Muntean este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu. Alin Muntean a fost audiat la termenul din 21 ianuarie 2015.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în 21 ianuarie conexarea celor două dosare în care este implicat fostul şef al BCCO Alba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu. Dacă într-unul dintre cazuri, acesta este parte civilă, iar fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan şi fostul procuror Nicolaie Cean, respectiv poliţistul Alin Muntean sunt inculpaţi, în al doilea dosar, este inculpat alături de alte persoane din Hunedoara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: