Iarnă pe drumurile din Alba. 59 de persoane internate în centre sociale

Iarnă pe drumurile din Alba. 59 de persoane internate în centre sociale

Strat consistent de zăpadă pe şosele

La nivelul judeţului Alba s-au desfăşurat în continuare acţiunile stabilite pentru gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii atenţionării meteorologice Cod Galben de ninsori şi vânt.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele 24 de ore în judeţul Alba au fost înregistrate temperaturi minime cuprinse între -10,3 grade Celsius la Roşia Montană  şi -6,5 grade Celsius la Alba Iulia. Stratul de zăpadă măsoară 77 cm la Arieşeni, 48 cm la Scărişoara, 36 cm la Albac şi Vadu Moţilor, iar la Alba Iulia (Bărabanţ) stratul de zăpadă măsoară 15 cm.

Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat 3 persoane cu nevoi, care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute. Acestea au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (2 cazuri) şi Unitatea de Primiri Urgenţe Alba (1 caz).

În total, în perioada 28.01. – 04.02.2012 s-au înregistrat la nivelul judeţului Alba 59 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă. 

„Nu sunt raportate situaţii de avarie în ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi (apă, gaz şi energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba. Utilajele de deszăpezire (59) au acţionat pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene cu material antiderapant (82 tone de nisip şi sare), pe acestea circulându-se, în continuare, în condiţii de iarnă”, se afirmă într-un comunicat al Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările