Hoţul profesionist din Cugir, specializat în furturi de maşini. Are 7 condamnări şi a primit o sentinţă finală de 9 ani de închisoare

Hoţul profesionist din Cugir, specializat în furturi de maşini. Are 7 condamnări şi a primit o sentinţă finală de 9 ani de închisoare

Bărbatul a fost condamnat la un total de 9 ani şi 9 luni de închisoare

Un infractor profesionist care are la activ mai multe condamnări a primit o ultimă pedeapsă rezultantă în valoare de 9 ani şi 9 luni de închisoare, după ce a fost prins fără permis de conducere la volanul unui autoturism şi s-a legitimat cu cartea de identitate aparţinând altei persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asavei Nelu, de 31 de ani, membru al unei veritabile ”reţele” de hoţi din Cugir, a primit câte 1 de închisoare pentru cele două infracţiuni, condamnarea finală rezultând în urma contopirii cu pedepsele aplicate în alte şapte dosare în perioada 2015 – 2017, în care a fost judecat pentru infracţiuni de furt.
 
În total, infractorul profesionist a primit peste 26 de închisoare, din care va executa prin contopire 9 ani şi 9 luni. Dosarul privind infracţiunile rutiere a fost trimis în judecată în octombrie 2016, iar o primă decizie a fost pronunţată la Judecătoria Alba Iulia în 22 mai 2018. Asavei Nelu a fost surprins în ianuarie 2016, de agenţi ai Biroului Rutier Alba, după ce a fost înregistrat un apel la 112 privind furtul unui autoturism din Sebeş. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi figura ca urmărit.
 
Bărbatul era posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru comiterea altor furturi de autovehicule şi a unui mandat de executare a pedepsei de 2 ani închisoare, pentru infracţiuni de furt. Pentru că se sustrăgea executării mandatului de arestare preventivă şi pedepsei, Asavei Nelu era dat în urmărire la nival naţional şi internaţional. În acelaşi dosar au mai fost condamnate cinci persoane cu pedepse între 2 ani cu suspendare şi 8 ani şi 11 luni cu executare.
 
”Inculpatul Asavei Nelu a prezentat organelor de poliţie cartea de identitate eliberată pe numele B.I., permisul de conducere eliberat pe numele B.I, certificatul de înmatriculare al autoturismului şi asigurarea RCA, emise pe numele C.V. Organele de poliţie au constatat faptul că există neconcordanţe între fizionomia inculpatului Asavei Nelu şi persoana aflată în fotografiile din cartea de identitate şi din permisul de conducere, astfel că, din declaraţiile inculpatului şi din verificările efectuate în bazele de date, au stabilit adevărata identitate a conducătorului autoturismului marca Dacia”, susţin magistraţii de la Judecătoria Alba Iulia. Deşi a recunoscut faptele, bărbatul a contestat sentinţa de la Judecătorie, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel.
 

Citiţi şi:

 

 
 
citeste totul despre: