Holzindustrie Schweighofer îşi schimbă denumirea. Cum se va numi cea mai mare companie din România din domeniul exploatării lemnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Holzindustrie Schweighofer din Sebeş (în prim plan)
Fabrica Holzindustrie Schweighofer din Sebeş (în prim plan)

Grupul Holzindustrie Schweighofer, cea mai mare companie care activează în România în domeniul exploatării primare a lemnului, îşi modifică denumirea, devenind HS Timber Group.

Reprezentanţii companiei anunţă că în rest nu se schimbă nimic: nici acţionariatul şi nici managementul, iar Gerald Schweighofer se va implica în continuare în afacerile grupului. 

Fabricile Grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – vor funcţiona sub numele de HS Timber Productions. Fabrica de panel din România (Comăneşti) va funcţiona sub numele de HS Baco Panels.

Compania anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că ”numele Grupului trebuie să fie uşor de înţeles, de pronunţat şi de reţinut pentru persoane de toate naţionalităţile”.

”HS Timber Group îndeplineşte această cerinţă şi a fost ales pentru a promova operaţiunile internaţionale ale companiei. Timber înseamnă material lemnos, cherestea şi este materia primă din care sunt prelucrate produsele de înaltă calitate ale Grupului, iar HS reprezintă acronimul numelui original Holzindustrie Schweighofer şi este legătura între vechiul nume şi noul nume. Sloganul Perfection in Timber. (Perfecţiune în cherestea.) rămâne o parte integrantă a imaginii de marcă şi simbolizează eforturile permanente ale Grupului de a oferi cele mai bune produse şi servicii clienţilor, furnizorilor şi partenerilor, precum şi de a face progrese în fiecare zi”, se arată în comunicatul al firmei. 

Reprezentanţii companiei mai spun că schimbarea numelui nu afectează structura managerială, a acţionariatului, independenţa şi structura organizaţională a Grupului: HS Timber Group şi, prin urmare, filialele HS Timber Productions şi HS Baco Panels vor rămâne sub umbrela Evergreen Private Foundation (fosta Schweighofer Private Foundation).

”Gerald Schweighofer se va implica în continuare la nivelul Grupului, va contribui cu expertiza şi experienţa sa în management şi cu pasiunea sa pentru lemn. Angajamentul pe care Grupul şi l-a asumat pentru un dialog deschis şi transparent cu orice parte interesată este o prioritate de top şi unul din principiile fundamentale ale companiei. Schimbările pe care le presupune actualizarea numelui vor fi implementate în săptămânile următoare. Conducerea HS Timber Group consideră că valorile puternice ale unei companii cu o istorie îndelungată, combinate cu o imagine atractivă a brandului şi cu un nume uşor de reţinut, de înţeles şi de pronunţat de către persoane de naţionalităţi diferite, vor furniza o bază solidă pentru operaţiunile internaţionale”, se mai susţine în comunicat.

Modificarea ar putea avea, însă, şi o altă motivaţie. Holzindustrie Schweighofer este, în prezent, o denumire care în mediul online are o conotaţie mai degrabă negativă, datorită controverselor care există în legătură cu provenienţa lemnului exploatat în fabricile din România. Planurile Holzindustrie Schweighofer Româ­nia pe anul 2019 în ceea ce priveşte activitatea economică la nivelul din 2018 respectiv o cifră de afaceri de peste 1,7 miliarde de lei şi un profit de circa 35 de milioane de lei. Din 2003, compania austriacă a investit 800 de milioane de euro la noi în ţară, unde are, în prezent, 2.700 de angajaţi. 

Citiţi şi:

 

S-a reluat licitaţia de peste 35 de milioane de euro pentru delegarea serviciului de transport călători la Alba Iulia şi în opt comune

 

A intrat peste o femeie de 71 de ani în casă şi a tâlhărit-o pentru bani. Victima i-a dat, „din motive creştineşti“, 80 de lei

 

Femeia născută în ziua Unirii a împlinit 100 de ani. Ce cadouri a primit „Nana Ana“ de la rude şi prieteni

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite