Grupare de proxeneţi care exploata zeci de prostituate de lux în străinătate, trimisă în judecată de DIICOT Alba Iulia. Banii erau ”spălaţi” în imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare formată din 15 inculpaţi a fost trimisă în judecată de Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia. Inculpaţii sunt acuzaţi de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Gruparea a fost destructurată în martie 2016, când poliţişti de la BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg.

Inculpaţii trimişi în judecată sunt: Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Constantin Daniel, Şarlea Valentin Dan, Szobo Laszlo Daniel, Ungurean Dorin Vasile Florin, Dani Coloman, Monea Florin Benone, Fieraru Ştefania Luminiţa, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Pop Andreea Aurelia, Crăciun Corina, Stoksek Vilhelm şi Lupean Laurenţiu. Liderul grupării era Boitor Ioan Sorin Cristian (36 ani), originar din Blaj, care a investit banii rezultaţi din activităţile ilegale în proprietăţi imobiliare din Cluj-Napoca. Bărbatul din Blaj afişează pe reţelele de socializare o viaţă de lux: maşini de zeci de mii de euro (Porsche şi Mercedes) şi destinaţii turistice exotice.

De asemenea, Cristian Boitor se laudă şi cu investiţiile în domeniul imobiliar. În colaborare cu alte două persoane, inculpatul din Blaj a derulat o investiţie în trei blocuri de şase etaje în Cluj-Napoca, în zona cartierului Gheorgheni. Cristian Boitor apare ca asociat într-o singură firmă în Cluj: TGC Imo­biliare Transilvania SRL, înfiinţată în decembrie 2015, ce are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Peste 3 milioane de lei obţinuţi din activităţile ilegale

”În fapt, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracţională a grupării s-a mutat în principal în Germania, zona Augsburg. Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoţional de proxeneţi, fiind într-o perpetuă stare de temere faţă de aceştia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională. În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiţii în afaceri imobiliare, banii proveniţi din trafic de persoane şi proxenetism internaţional fiind introduşi într-o afacere aparent legală.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare de bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro”, se afirmă într-un comunicat de presă al BCCO Alba Iulia transmis la momentul destructurării grupării, în martie 2016. Anchetatorii au comunicat în urmă cu un an faptul că gruparea era formată din 25 de persoane. Cel mai probabil, în legătură cu alţi suspecţi s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor. În dosarul înregistrat la Tribunalul Alba, în 23 iunie 2017, sunt 23 de părţi civile, reprezentând tot atâtea victime ale infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive în dosar, toţi inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Citiţi şi:

Dosarul tinerilor din Blaj acuzaţi de proxenetism: patru inculpaţi eliberaţi din arest. Cristian Boitor rămâne după gratii

Grupare de proxeneţi care exploata prin prostituţie 32 de tinere în străinătate, anihilată de BCCO şi DIICOT Alba Iulia

Cine este liderul grupării de proxeneţi anihilate în Alba: afaceri imobiliare la Cluj, maşini de lux şi destinaţii exotice

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite