Gabriel Resources intenţionează să dea statul român în judecată dacă proiectul Roşia Montană este respins

Gabriel Resources intenţionează să dea statul român în judecată dacă proiectul Roşia Montană este respins

Gabriel resources ameninţă că va da statul în judecată dacă proiectul Roşia Montană nu va fi aprobat

Gabriel Resources va analiza toate opţiunile posibile în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană, inclusiv transmiterea unei notificări formale referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Resources a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale altor miniştri din Guvernul României, apărute în presă luni, potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană urmează să fie respins înainte de a fi dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al companiei canadiene.

Autoritatea care reglementează investiţiile pe piaţa de capital în Canada a anunţat luni, de mai multe ori pe site-ul bursei din Toronto, posibilitatea să suspende acţiunile Gabriel Resources de la tranzacţionare, după ce valoarea acestora s-a prăbuşit ca urmare a deciziei de a se respinge proiectul Roşia Montană în Parlament.

„Autoritatea poate lua o decizie de suspendare temporară a tranzacţionării în scopul asigurării securităţii, ca şi o anticipare a unui anunţ care urmează să fie făcut public de către companie. Tranzacţionările se bazează pe principiul ca toţi investitorii să aibă acces în acelaşi timp la informaţiile importante ale companiei”, se afirmă într-un comunicat de presă publicat pe site-ul bursei. 

Acţiunile Gabriel s-au prăbuşit la valori mai mici de un dolar, pierzând în anumite momente ale zilei chiar şi peste 50 la sută din valoare. Până la ora 18.00 erau tranzacţionate peste 7 milioane de acţiuni ale companiei miniere. Cea mai mică valoare înregistrată a fost 0,41 de dolari, ulterior urcând până la 0,85 de dolari. La sfârşitul zilei de 6 septembrie, ultima zi de tranzacţionare, o acţiune valora 1,47 dolari. Până la sfârşitul zilei, acţiunile au coborât din nou la 0,68 de dolari, marcând astfel o pierdere totală de circa 200 de milioane de dolari canadieni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: