Fotografii aeriene cu Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Cum arată zona după modernizare

Fotografii aeriene cu Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Cum arată zona după modernizare

Piaţa Cetăţii fotografiată din aer. Foto Mihai Lazăr, Mihnea de Vries

Lucrările de modernizare şi restaurare a Cetăţii din Alba Iulia au presupus transformări majore în zona interioară a obiectivului turistic. Cea mai importantă este apariţia Pieţei Cetăţii în zona fostului parc Custozza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotografii aeriene realizate cu un mini-elicopter (multirotor cu opt elice) surprind Piaţa Cetăţii în prezent, locul unde au început deja să se desfăşoare diferite manifestări culturale. Lucrările în zonă nu au fost încă finalizate. A fost încheiată restaurarea celor două monumente: Custozza şi Losenau.

Proiectul presupune şi amenajarea unei fântâni arteziene. În planul al doilea se poate observa strada Nicolae Iorga, unde se lucrează în prezent precum şi zona cu descoperirile arheologice care va fi conservată şi expusă turiştilor.


Click pe poză pentru galerie foto

În Piaţa Cetăţii se vor desfăşura cele mai importante evenimente ale zilelor oraşului, eveniment care începe vineri, 25 mai 2012. Elicopterul a fost construit de autorii fotografiilor, Mihai Lazăr şi Mihnea de Vries.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările