FOTO Viorica Dăncilă, şedinţă foto cu două fete minore la un stand cu arme de asalt expuse la Cugir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dăncilă împreună cu două fetiţe admiră o puşcă de asalt produsă la Fabrica de Arme. Foto: alba24.ro
Dăncilă împreună cu două fetiţe admiră o puşcă de asalt produsă la Fabrica de Arme. Foto: alba24.ro

Premierul Viorica Dancilă a fost prezentă sâmbătă în oraşul Cugir, unde funcţionează două fabrici de armament. Dancilă a luat cu ea şi doi copii, pe care i-a dus să admire puşti de asalt.

Însoţită de mai mulţi membri ai Guvernului, printre care şi Mihai Fifor, Viorica Dancila, care a făcut o „baie de mulţime” în mijlocul participanţilor la evenimentul ”Toamna Cugireană”, a vizitat Centrul Cultural Cugir, în interiorul căruia au fost amenajate mai multe expoziţii, printre care şi una cu o parte din tehnica produsă la Uzina Mecanică (UM) Cugir şi Fabrica de Arme Cugir.

Dancilă a dus cu ea şi doi copii, două fetiţe, pe care le-a îndemnat să admire armele şi şi-a făcut selfie împreună cu acestea. Ulterior, premierul a vizitat sediul UM Cugir, o unitate cu profil special.

După ce directorul UM Cugir i-a explicat că societatea produce arme şi muniţie, menţionând că Mihai Fifor, fost ministru al Economiei, cunoaşte situaţia, deoarece fabrica aparţine, că filiala a ROMARM, de Ministerul Economiei, Viorica Dancila i-a transmis, potrivit Agerpres: „Eu sper să aparţineţi în curând de prim-ministru”.

La rândul sau, directorul Fabricii de Arme a menţionat că societatea produce o gama de produse militare şi una de produse civile, subliniind că speră că până la finele acestui an să fie omologată armă tip NATO de calibru 5,56X45 de milimetri.

dancila cugir

Foto: alba24.ro

„Sperăm că după ce o omologăm şi trecem de toate probele cu Armata, vom reuşi să o vindem şi Armatei Române”, a spus acesta. El a precizat că speră că armă să poată fi produsă în serie. „În primul rând, trebuie să încurajăm producţia de armament şi Armata Română prima dată să ia de la noi”, a spus Viorica Dancilă. Discuţii despre omologarea armei de asalt şi încheierea unui contract cu Armata Română există de mai mulţi ani, dar până în prezent nu s-a materializat nimic în mod concret.

Viorica Dăncilă s-a aflat sâmbătă în turneu electoral în Alba, unde a participat la conferinţa de alegeri a PSD Alba, a susţinut o conferinţă de presă în care a lansat atacuri la adresa lui Klaus Iohannis, iar la final s-a deplasat la Cugir, la festivalul ”Toamna Cugireană”. Premierul a fost însoţit de miniştrii Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc şi Daniel Breaz.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Viorica Dăncilă confirmă întâlnirea cu vicepreşedintele Mike Pance în timpul vizitei din SUA

VIDEO Viorica Dăncilă susţine că organizaţiile PSD nu au un scor impus la alegeri: ”Fiecare şi-a asumat un target”

VIDEO Premierul Viorica Dăncilă, în campanie electorală la Alba Iulia pe muzica piesei ”Eye of the Tiger”

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite