FOTO VIDEO Un versant pune în pericol autostrada A10 în zona nodului rutier Alba Iulia nord. Constructorul lucrează la consolidarea dealului

FOTO VIDEO Un versant pune în pericol autostrada A10 în zona nodului rutier Alba Iulia nord. Constructorul lucrează la consolidarea dealului

Versantul care pune probleme de stabilitate. Foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Nodul rutier Alba Iulia nord este, din punct de vedere tehnic, una dintre cele mai mari provocări de pe întreg traseul autostrăzii Sebeş - Turda. În plus, constructorul a constatat instabilitatea unui versant care trebuie consolidat.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Secţiunea aceasta, la nord de Alba Iulia, prezintă provocări tehnologice demne de luat în seamă: un versant instabil care trebuie consolidat, pasaj A10 peste DN1, un alt pasaj A10 peste calea ferată, la care se adaugă relocarea DN1 . Diferenţa de nivel (din deal până la DJ107, la est de oraş) este consistentă şi structurile impresionante amintite sunt departe de a prinde formă în teren”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, care monitorizează lucrările. 
 
Autorizaţia de construire pentru această zonă a lotului 1 a fost emisă în toamana anului trecut, fapt care a permis deblocarea lucrărilor în acest loc. Complexitatea proiectului în această zonă este dată şi de faptul că aici, viitoarea autostradă va supratraversa atât calea ferată, cât şi DN1. 
 
Proiectul presupune, de asemenea, relocarea DN1 şi construirea unui sens giratoriu pe direcţia breteleleor de acces şi ieşire Alba Iulia - Aiud. În zona respectivă vor exista, astfel, două sensuri giratorii, cel din prezent, de la ieşire din Alba Iulia şi cel care urmează a fi construit.

 
”Lucrările la nodul Sebeş (celălalt capăt al proiectului) se lasă şi ele aşteptate, neavând încă autorizaţie de construire, după îndelungi negocieri, tergiversări şi bâlbe între constructor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Stadiul este unul incipient, constructorul fiind nevoit să recupereze întârzierile dacă vrem să circulăm pe acest tronson până la final de 2019”, mai susţin reprezentanţii asociaţiei menţionate. Conform contractului încheiat între CNADNR SA şi Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL la 2 decembrie 2014, investiţia trebuia finalizată la data de 2 octombrie 2016.
 
citeste totul despre: