FOTO VIDEO Tristeţe fără margini la Alba Iulia, acasă la militarul Vasile Popa, decedat în Afganistan

FOTO VIDEO Tristeţe fără margini la Alba Iulia, acasă la militarul Vasile Popa, decedat în Afganistan

Mătuşa tânărului este distrusă de durere

Militarul din Alba Iulia decedat în Afganistan a crescut la etajul 8 al unui bloc din Alba Iulia, pe Bulevardul Transilvaniei. Acasă la mama lui, în Alba Iulia, vestea tragică a fost adusă luni dimineaţă de un reprezentant al Armatei. Vecinii sunt şocaţi de cumplita veste şi au început să adune bani pentru a o ajuta pe mama acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Claudiu Popa era pasionat de cariera militară. A absolvit Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, după care a urmat Institutul de Marină din Constanţa. 
 
Militarul s-a mutat cu soţia la Constanţa unde, începând cu anul 2006, a lucrat în cadrul Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri. Era maistru militar clasa a III-a şi se afla la a doua misiune în Afganistan. A fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Acasă la mama lui în Alba Iulia, vestea tragică a fost adusă luni dimineaţă.
 
”A venit cineva de la armată şi ne-a anunţat. Suntem distruşi, avea doar 28 de ani şi toată viaţa înainte. Nu ştim încă când va fi adus acasă pentru că nu ne-a anunţat nimeni“, a spus mătuşa militarului cu lacrimi în ochi. Mama acestuia a insistat să fie adus şi înmormântat la Alba Iulia şi nu la Constanţa unde a locuit în ultimii ani. Tatăl militarului a murit.  
 
Va fi înmormântat cel mai probabil la sfârşitul săptămânii în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. În funcţie de decizia familiei, sicriul ar urma să fie depus la Cercul Militar de pe strada Mihai Viteazul din Cetate. Primăria Alba Iulia va repartiza un loc de veci în Cimitirul Eroilor şi va fi organizat un ceremonial militar şi religios la care sunt aşteptaţi să participe şi reprezentanţi MApN.
 
În blocul în care a copilărit tristeţea este apăsătoare. Una dintre vecinele de pe scară aduna bani pentru a cumpăra coroană la înmormântare şi pentru a o ajuta financiar pe mama tânărului mort. 
 
„Când am auzit nu mi-a venit să cred. Era un copil muncitor, cu bun simţ. Nu am cuvinte. La toată lumea din bloc le pare rău. Nenorocire mare în familie, Mai mare nu se poate”, ne-a spus vecina care aduna bani.
 
„M-am rugat să nu fie el când am auzit la televizor“
 
Şefa de scară, Mariana Drăgoi, îl cunoştea foarte bine pe Claudiu pentru că a crescut împreună cu fiul ei. „A fost ca şi copilul nostru. De când am aflat că a murit s-a rupt ceva în mine. Băiatul meu e cu doi ani mai mic. Au crescut şi au copilărit în faţa blocului. Azi dimineaţă am auzit la televizor şi am zis doamne numai dă nu fie el, pentru că ştiam că este plecat în Afganistan. Mama lui era foarte îngrijorată. Îmi zicea de fiecare dată că abia apucă să îl audă şi să îi spună că este bine. Îi plăcea foarte mult cariera militară”, a spus Mariana Drăgoi. 
 
 
Foto
„A crescut cu băiatul meu, au fost colegi de clasă. A fost un băiat extraordinar. Toţi am rămas în stare de şoc. A fost un băiat mai sportiv, atletic, era făcut pentru aşa ceva”, a afirmat cu lacrimi în ochi Mihai Bălşan, un alt vecin al tânărului militar mort în Afganistan.
 
În accident a mai murit un militar din Constanţa, Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani. Cei doi soldaţi români au fost răniţi în jurul orei 22.00, ora României, după ce au călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat. Au fost transportaţi la spital cu un elicopter de evacuare medicală, însă o oră mai târziu cei doi au decedat, din cauza rănilor deosebit de grave.

Mariana Drăgoi, șefa de scară, îl cunoștea foarte bine pe maistrul militar

Imagini din aceeasi galerie
  • Mariana Drăgoi, șefa de scară, îl cunoștea foarte bine pe maistrul militar
  • Mătușa tânărului este distrusă de durere
  • Una dintre vecinele de pe scară adună bani pentru coroană
  • Blocul în care a crescut tânărul
  • Claudiua Vasile Popa și Adrian Postelnicu, militarii morți în Afganistan
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările