FOTO VIDEO Speranţe pentru şoferi. Se face recepţia pentru lotul 4 al autostrăzii Sebeş - Turda care cuprinde cel mai spectaculos nod rutier din România

FOTO VIDEO Speranţe pentru şoferi. Se face recepţia pentru lotul 4 al autostrăzii Sebeş - Turda care cuprinde cel mai spectaculos nod rutier din România

Pe lotul 4 se aşteaptă traficul auto. Foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Recepţia lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda, în lungime de circa 16 km şi care se termină într-un nod spectaculos la Turda, unde intersectează A3 spre Gilău şi DN1, a fost stabilită pentru data de 15 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Nu va bucuraţi, cel mai probabil nu se va da drumul la trafic. Deşi tronsonul este practic finalizat şi se poate circulă pe autostradă în condiţii de maximă siguranţă", atrage atenţia Asociaţia Pro Infrastructura care publică un video din drona cu intersecţia A10-A3-DN1 din zonă Turda. ONG-ul susţine că CNAIR nu va dori să facă recepţia aşa cum a refuzat-o în ianuarie şi cu lotul adiacent ce a fost gata.  
  
 "Deşi tronsonul este practic finalizat şi se poate circulă pe autostradă în condiţii de maximă siguranţă, probabil că atitudinea oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va rămâne aceeaşi că în cazul recepţiei proiectului vecin care este gata de la finalul lunii noiembrie 2017", atrage atenţia Asociaţia Pro Infrastructura.   
  
"Disputelor dintre CNAIR şi constructorul lotului 3 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda (Tirrena Scavi) li se vor adaugă, probabil, noi scuze, acuze, invenţii şi interpretări strâmbe ale contractului, proiectului tehnic şi ale actelor normative (precum regulamentul de recepţie), de data această la adresă celor de la Porr, antreprenorul general al lotului 4", mai susţine ONG-ul cunoscut pentru monitorizarea proiectelor de infrastructura din România.  
 

  
"Rezultatul? Şoferii îşi vor riscă viaţă în continuare pe DN1, un drum îngust, aglomerat şi periculos, deşi alături vor avea două segmente de autostradă (perfect funcţionale) cu o lungime totală de 28,75 km care conectează oraşul Aiud de Autostradă A3 Gilău-Câmpia Turzii", mai scrie Pro Infrastructura.  
 
Nodul de la Turda este prevăzut cu 6 bretele şi va face joncţiunea atât cu Autostrada Transilvania (A3), cât şi cu DN1. Bretelele care fac legătura cu A3 vor avea două benzi, iar cele care leagă A10 de DN1 câte o singură bandă. Nodul rutier este parte componentă a lotului 4 din autostrada lungă de 70 de km. Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.
 
Indicatorii tehnici pentru lotul 4: 16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda; km 53+700 – km 70+000) – stadiu lucrări: 94% (comparativ, în noiembrie, 90%). Constructor este PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, cu contract de 470.004.894,83 lei (fără TVA), semnat în 16 aprilie 2014.
 
UPDATE Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), recepţia lotului 4 al autostrăzii Sebeş – Turda ar putea avea loc abia în luna martie dar nu se va putea circula pe el până când nu va fi deschis şi lotul vecin. „Consultantul a avut o discuţie cu noi. Nu recomandă recepţia mâine. Continuăm discuţiile cu constructorul pentru a stabili data recepţiei”, a afirmat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Acesta a spus că nu sunt finalizate toate lucrările supuse recepţiei, printre care: şanţuri, taluze, drumuri tehnologice garduri şi alte elemente de siguranţă. „În momentul în care se va stabili data recepţiei, vom anunţa. Ar putea fi în martie”, a continuat Şerbănescu.
 

 

citeste totul despre: