FOTO VIDEO Reglări în stil mafiot în Alba. Autorul crimei de la Sebeş, adus la audieri în legătură cu incendiul de la cabana acestuia

FOTO VIDEO Reglări în stil mafiot în Alba. Autorul crimei de la Sebeş, adus la audieri în legătură cu incendiul de la cabana acestuia

Valer Stancu a fost adus pentru audieri la IPJ Alba

Autorul omorului de la Sebeş, Stancu Valer, a fost adus joi dimineaţă la sediul IPJ Alba pentru audieri în legătură cu incendiul ce a avut loc la cabana acestuia din localitatea Pianu de Sus. La momentul intrării în sediul Poliţiei, bărbatul a spus că ştie cine i-a dat foc la cabană şi a precizat şi un nume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Alba au deschis un nou dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de ”distrugere”, după ce pompierii care au participat în noaptea de miercuri spre joi la stingerea incendiului de la Pianu de Sus au precizat că focul a fost pus intenţionat. În acest sens, Valer Stancu, autorul crimei de la Sebeş şi proprietar al cabanei a fost adus joi dimineaţă la sediul IPJ Alba pentru a fi audiat în calitate de ”parte vătămată”.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a precizat că ştie cine i-a dat foc la cabană şi a spus şi un nume la intrarea în sediul Poliţiei. ”În această dimineaţă, la ora 04.35, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o cabană, proprietatea lui S.V. din loc. Pianu de Sus, com. Pianu de Jos. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de intervenţie Sebeş, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Ca urmare a acestui eveniment, a ars cabana din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp în totalitate, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 30.000 lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit ca şi cauza probabilă de incendiu, folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, se afirmă într-un comunicat al ISU Alba.

După audieri, Valer Stancu va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile pentru infracţiunea de omor. ”În cursul zilei de 17.05.2018, urmează a se sesiza judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. În fapt, s-a reţinut că, la data de 16.05.2018, în jurul orelor 12,00, între victima B.A.I. şi inculpatul Stancu Valer, care s-au întâlnit întâmplător în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeş, a izbucnit un conflict spontan în urma căruia inculpatul a lovit victima cu un cuţit,  cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul. Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale”, se susţine în comunicatul Parchetului.

Localul unde a avut loc crima se numeşte Fresko Caffe şi este cunoscut ca un loc de întâlnire al interlopilor din zonă. Conflictul dintre cei doi este mai vechi şi datează, probabil, din perioada în care ambii au fost plecaţi în străinătate. Autorul crimei este originar din comuna Pianu dar locuia de mai mulţi ani în lcoalitatea Năvodari din judeţul Constanţa. La Pianu de Sus şi-a construit o cabană, distrusă în incendiul izbucnit joi dimineaţă.

Adrian Ilie Bercuciu a fost ucis în urma conflictului spontan cu Valer Stancu

Victima Bercuciu Adrian Alin, de 32 de ani, a murit la puţin timp după ce a fost înjunghiat în zona inimii cu un cuţit. Tânărul s-a căsătorit în 6 mai 2018. Soţia acestuia a postat miercuri pe reţeaua de socializare Facebook următorul mesaj: ”Cu plecarea ta am pierdut tot. Te rog sa ma iei la tine soţul meu drag”. Gândurile acesteia sunt urmate de sute de mesaje de condoleanţe. Atacatorul de 37 de ani s-a predat după aproximativ trei ore la Poliţia municipiului Alba Iulia, unde a fost audiat până în cursul serii.

Citiţi şi:

 

Răzbunare după omorul de la Sebeş. Cabana criminalului a fost incendiată în cursul nopţii. Pagubele sunt de 30.000 de lei

 

 

citeste totul despre: