FOTO VIDEO Pompieri din patru judeţe se luptă cu incendiul devastator de la fabrica Solina din Alba Iulia. Un nou mesaj RO-Alert pentru populaţie

FOTO VIDEO Pompieri din patru judeţe se luptă cu incendiul devastator de la fabrica Solina din Alba Iulia. Un nou mesaj RO-Alert pentru populaţie

Focul a distrus fabrica în întregime: Foto: Dorin ŢIMONEA - ADEVĂRUL

La mai bine de trei ore de la izbucirea incendiului la fabrica Solina din Alba Iulia, zeci de pompieri din patru judeţe se luptă în continuare cu focul. Oraşul Alba Iulia şi localităţile din jur au fost acoperite cu un nor negru de fum.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Incendiul a lăsat pe drumuri, cel puţin deocamdată, circa 300 de persoane angajaţi la cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei. Focul a izbucnit în jurul orei 06.00, în partea din spate a halei. În zece minute incendiul a cuprins fabrica aproape în întregime.

Hala care a ars ca o torţă avea o suprafaţă de 10.000-12.000 mp. În sprijinul echipajelor de la locul evenimentului actioneaza 4 autospeciale de stingere, două autoscări de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor. Alte 6 autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Mures.

Oraşul Alba Iulia şi localităţile din jur au fost acoperite cu un nor negru de fum. De altfel, ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din apropiere asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesului de ardere. „Incendiu hală productie in mun Alba Iulia cu degajari mari de fum, norul se indreapta in directia mun Sebes, com Ciugud, com Daia Romana. Pentru asigurarea protectiei ramaneti in incinte, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum. Respectati recomandarile pompierilor DSU-IGSU“, se arată în mesajul trimis prin RO-Alert.

 
În jurul orei 09.40 a fost transmis un mesaj de alertă similar valabil pentru municipiul Alba Iulia: ”Incendiu hală productie in mun Alba Iulia cu degajari mari de fum, norul şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei rămaneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectati recomandarile pompierilor DSU-IGSU“.
 

Prefectul de Alba a solicitat intervenţia Gărzii de Mediu, care a adus la faţa locului un laborator mobil ce urmează să măsoare gradul de poluare. Cert că pe o rază de câţiva kilometri în direcţia vântului aerul este înecăcios. Astfel se explică şi cele două mesaje RO Alert transmise de ISU în cursul dimineţii.
 
 
Fosta fabrică de condimente Supremia a fost înfiinţată de un om de afaceri local, Levente Bara Hugo, care a adus-o de la zero până la vânzări de peste 50 de milioane de euro la sfârşitul anului 2016. În 2017, societatea a fost vândută în shimbul a câteva zeci de milioane de dolari companiei franceze Solina, liderul mondial în domeniul producţiei de condimente. în 2017, societatea a avut o cifră de afaceri de aproape 200 de milioane de lei (45 milioane de euro) şi un profit de circa 10 milioane de lei (2 milioane de euro).
 
 

Fotografii realizate de Dorin ȚIMONEA - ADEVĂRUL

Imagini din aceeasi galerie
  • Fotografii realizate de Dorin ȚIMONEA - ADEVĂRUL
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările